• NEXUS6
    #55
    "A cikkben emlitett megoldas csak idohuzas es csak arra ad modot, hogy helyben az olajmezo szelen eleggessek az olajat vagy a gazt es az egestermeket rogton vissza is nyomjak a fold ala. Tovabbra is allitom, hogy ez a legrosszabb megoldas, kozvetlenul a semmit sem teszunk utan."

    Az a szitu, hogy jelenleg éppen az általad is említett legrosszabb megoldást tesszük már vagy 30 éve, mióta világos a probléma, hála a leginkább környezetszennyező államok ellenállásának. Szal ez ehhez képest igen csak nagy előrelépés lenne. Amúgy nem csak a földbe sajtolás technológiájáról van szó a cikkben sem, hanem hogy kőzetekben elnyeletik a CO2-t, ami így egy szilárd, viszonylag kompakt és stabil "zárványt" képez, amit aztán pl a szénbányákba, vagy a kőzet kitermelő helyére vissza lehet szállítani.

    Nincs modern civilizáció anélkül, hogy a környezettel hatalmas mennyiségű anyagforgalmat csinálnánk, és ez igaz az atomerőművekre is.

    A jelenlegihez képest 10X ennyi atomerőműre lenne szükség, ami ugye felveti azt a problémát, hogy jelentősen növekedne a nukleáris hulladék mennyisége, és a biztonság fokozódása mellett is sűrűbbek lennének a nukleáris balesetek.

    A CCS technológia fejlesztése az erőművek terén is fejlesztést kíván, aminek a végeredményeképp a foszilis energiatermelés "tisztasága" utolérné a nukleáris technológiáét.