• kvp
    #50
    ""biztonsagosabb atomreaktorok, amik mindent elegetnek "
    MI van? Mit égetnek el? Tudod te hogyan működik az atomreaktor?? Nincs ott semmi égés? Mirőkl beszélsz te?"

    Az 'egetes' kifejezest alatt az uran teljes feldolgozasat ertem. Egy jobb tenyesztoreaktorbol nem jon ki tul sok kiegett futoelem, es azok is feldolgozhatoak. Futoanyagnak meg joreszt a dusitas nelkuli uranium is jo. A kinyert plutonium meg elhasznalhato gyorsreaktorokban. Az eredmeny keves szennyezo anyag, tehat nem kellenek nagy tarolok.

    ""co2->c + o2" Már leírták, ebből jön a fejlődő hő a hőerőművekben. Ezt visszafele megcsinálni mi értelme? Semmi."

    Egy ertelme van. Nuklearis energiat felhasznalva lehet a legkort helyerallitani. Nem tul szep megoldas, de mukodik. Egyebkent a nuklearis energiaval co2-bol es vizbol eloallitott fosszilis uzemanyag is co2 semleges. Ez egy draga de egyszeru alternativa a hidrogenes megoldasok helyett. Gyakorlatilag szenhidrogen alapu hidrogen tarolas. Ezt hasznaljak az elo szervezetek is. A lenyeg, hogy az uzemanyag letrehozasa csokkentse a legkor szendioxidtartalmat. (ha nem erti valaki, olvassa el meg egyszer az elozo hozzaszolasomat es/vagy fejezze be a kozepiskolat)

    A cikkben emlitett megoldas csak idohuzas es csak arra ad modot, hogy helyben az olajmezo szelen eleggessek az olajat vagy a gazt es az egestermeket rogton vissza is nyomjak a fold ala. Tovabbra is allitom, hogy ez a legrosszabb megoldas, kozvetlenul a semmit sem teszunk utan.