Miért van az, hogy tőlünk nyugatra az emberek kedvesek, nyitottak, nem méregetnek az utcán, nem olyan feszültek vagy idegesek mint mi, kelet-európaiak?
  • Dodo55
    #88
    Az az igazság, hogy van okunk ilyennek lenni.
    Hiába van szabadság magyarországon, ha sokra nem megyünk vele ilyen körülmények között.

    Az igazi probléma az, hogy hiába lett vége a megszállásnak, azután csak az újabb problémák jöttek a diktatúra által ránkkényszerített hibás döntések következményeként.
    Egyszerűen a magyarok élete nem nyugodt, és nem is tud az lenni, mert hiába van szabadság, ha minden bizonytalan, és a lehetőségek rendkívül korlátozottak.
    A jólét csak látszat. 10 gazdagnak tűnő ismerősöm közűl 9 valójában csak hitelt vett fel. Sajnos ez a valóság.

    Én egy jó ideig nyugodtabb, segítőkészebb ember voltam. Azonban az utóbbi időben sok új probléma jött az életemben, és ez így már nagyon sok. Ugyanúgy szívesen segítek, meg úgy gondolom jóindulatú ember maradtam, de már sokszor durván kimondom amit gondolok, és ha olyan a helyzet, akkor elküldöm jó messze, aki megérdemli. Régen megpróbáltam volna szépen elmagyarázni, hogy nekem van igazam, és nem neki. Ma már nincs ilyenre türelmem, és időm.

    Meg persze hogy rossz kedvem van, az alap mostanában. Utoljára több, mint fél éve volt úgy igazán jó kedvem. Persze ha valami vicces, azon ugyanúgy képes vagyok röhögni, de már nem sok jót látok a dolgokban.

    Persze tudom, hogy erről nem csak az ország helyzete tehet. De úgy gondolom a magyar embereknek még pluszba olyan problémákkal kell foglalkozniuk a szokásos emberi problémák mellett, amikkel más európai országok lakóinak nem igazán, ezért van ez a különbség a viselkedésünkben.