Miért van az, hogy tőlünk nyugatra az emberek kedvesek, nyitottak, nem méregetnek az utcán, nem olyan feszültek vagy idegesek mint mi, kelet-európaiak?
  • Z
    #322
    Ja és hogy a topikhoz is hozzászóljak:

    Nem véletlenül vagyok előzékeny az utcán, próbálok segíteni az embereknek, mégha totál idegen is. És miért? Hátha jó hatással vagyok rá, hátha egy picit ő is segít majd valakinek.

    Ma mikor a postán iszonyatos sor volt, és mindenkiben olyan feszültség tombolt, hogy érezni lehetett a szagát a levegőben, akkor ki is robbant egy vita tolakodás miatt. Szem-, és fültanúja voltam, hogy a középkorú nő és faszi összeszólalkozik előttem. Mivel egy rakás számlám/csekkem volt, és még ÁFÁ-s számlát is kértem, a mögöttem álló lányt megkérdeztem, hogy siet-e, mivel látom, hogy csak két csekk van a kezében. És ha akarja, szívesen beengedem magam elé. Akkor nem kell plusz 5 percet várnia. Nagyon hálás volt. Tudom, nem nagy dolog, de a pasi arca miatt már megérte. Egyből látszott, hogy elszégyellte magát, és elpárolgott a dühe. :)

    Ilyen apró dolgokra gondoltam, mikor korábban írtam, hogy nem megfelelő a nevelés/oktatás/nincs elég önbizalmunk ezért csomó dologtól előre félünk, sumákolunk, stb. Amíg felnő az ember már egy rakás pofont kap az élettől. De igazán csak felnőttként tapasztaljuk meg, milyen is az, ha megrázzák a pofonfát. A többség megpróbál kicsit ártani a másiknak. Ezen próbálok változtatni, hátha mások is így fogják gondolni. Persze csepp vagyok a tengerben, de akkor is megéri...