Miért van az, hogy tőlünk nyugatra az emberek kedvesek, nyitottak, nem méregetnek az utcán, nem olyan feszültek vagy idegesek mint mi, kelet-európaiak?
  • Solt
    Na pontosítsuk! Azért, mert a nagyvilág nincs vele tisztában, hogy magyarok voltak, ezért ez nem eredmény igaz? Ha a magyar feltalálókat nézzük, akkor szinte kifogyhatatlan az eredményességi lista, bármennyire is degradálod őket! Önerőből, kreatívan, mások előtt… ezt hívják feltalálásnak, akkor is, ha magyar teszi! Ha egyben a nemzetet nézzük, akkor nem árt megemlíteni azt az apróságot, hogy megvédtük a majmolt nyugat seggét a Mongoloktól, a Törököktől... tudod... az a fránya déli harangszó! Páratlan volt (sajnos csak volt) a mezőgazdaságunk, fél Európa a mi búzánkat, és szürke marháinkat ette úgy, hogy mellette nem tettük tönkre a környezetünket. Olyan génállományú állatokat hoztunk magunkkal a kárpát medencébe, amelyek a mai napig immúnisak a sok nyugati nyavalyára! (a szürke marha immúnis a kerge marha kórra, a dunai lúd a madárinfluenzára… és akkor még a mangalica zsír koleszterin szintjéről nem is beszéltem) Aztán például megkíméltük a világ más részeit mindenféle gyarmatosító háborútól, diktátortól, nem égettünk ezrével boszorkányokat, amikor ez máshol nagyon is divat volt, nem irtottunk őshonos népeket mondván, hogy azok csak rézbőrűek. ( Nehogy elkezd nekem, hogy itt szláv birodalom volt, amikor idejöttünk, mert a maradék hajam is kihullik! ) Végül pár szó a legekről: Miénk a világ 3. legnagyobb parlamentje, a 2. legnagyobb zsinagógája, a 2. legjobb akusztikájú operája, az első elektromos földalatti vasútja, a 2. legrégebbi alkotmánya, ( arany bulla ) egyedülálló a lakosság összlétszámára eső Nobel díjasok és olimpiai bajnokok száma… nem utolsó sorban pedig túléltünk itt a Kárpát medencében több mint 1000 évet egy államként, ami a történelmünkre visszatekintve nem kis szó, sőt, nyugodtan adhat okot a büszkeségre! Évente turisták ezreivel vagyok kapcsolatban, akiktől azt hallom, hogy kedvesek, barátságosak és segítőkészek vagyunk. Nem is hiték, hogy mi magyarok ilyen normálisak és kultúráltak vagyunk… Két külön országról beszélnénk? Nem hiszem… Belétek nevelték, hogy senkik vagyunk, és ti szépen fel is mondjátok a leckét! Ideje lenne megkérdőjelezni a nagy "tanítókat"!