az előző évszázad propagandája, szovjet, amerikai, náci, vagy más nemzeté, ide jöhet.
  • remark #83
    "érdekelne hogy hol mond csődöt a fantáziád?"
    Létezik olyan?
    "Két cégről ugyanezt el tudod-e képzelni? 1000 cégről? Egy politikai pártról el tudod-e ezt képzelni? És 100 politikai pártról?"
    Én aztán mindent el tudok képzelni. Te nem?
    "Ha a dolog kicsiben bizonyíthatóan működik és bizonyíthatóan alkalmazzák, akkor mi akadályoz meg abban hogy el tudd képzelni hogy a dolog nagyban is működik?"
    Mondtam, semmi.


    Nem a felvetéseimre reagálsz. Persze ha most megkérdezem hogy már megint ennyire nem lenne érthetõ amit mondok, akkor már megint azt írnád vissza, hogy dehogynem érthetõ, és én vagyok az aki félreért mindent.

    Tehát akkor te kb. egy kalap alá vonod a reklámokat és h azok után "remélhetőleg" több terméket adnak el azzal, h hogyan befolyásolják az emberiség x%-ának a véleményét? Azért ez meredek. Neked, amit el tudsz már képzelni az valóság?

    Annyit állítok, hogy (az egyik dologgal kapcsolatban) a tömeg befolyásolása és (a másik dologgal kapcsolatban) a tömeg befolyásolása az egy és ugyanazon technikákat követel meg, egy és ugyanazon emberi mechanizmusokra épül. Teljesen mindegy hogy egy mosóport adsz el a tömegnek, vagy egy politikai ideológiát.
    Valamint még egy nagyon fontos dolgot állítok: a manipuláció működik és ezért használják is.

    De úgy látom érdekel a téma, és úgy rémlik hogy tudsz angolul is. Szerezd meg a The Century of the Self sorozatot, és beszélgessünk inkább az abban elhangzó konkrét tényekrõl, érvekrõl, bizonyításokról, minthogy arról vitatkozzunk hogy már megint ki értett félre és mit. Ja és nem, nekem nincs kedvem leírni egy többórás sorozat teljes tartalmát csak azért hogy ne úgy érezd hogy alaptalan az amit mondok.