Iskolával, tanulással kapcsolatos információk, felvételik, továbbtanulás, egyebek
  • Molnibalage
    #86
    "Fizika: Az egész általános és középiskolai fizika használhatatlan, mert minden második mondat úgy kezdődik, hogy ezt meg ezt nem vesszük figyelembe, mert bonyolult kiszámolni, vagy elhanyagolható. Magyarul amit tanítanak az pontatlan, és nem úgy van a valóságban. A tananyag kb fele hasznosítható talán, de kizárólag pontosságot nem igénylő célokra."

    Ez kapitális baromság. Az emberek nagy része olyan vad dolgokat állít mert fizikából buta, hogy ehaj csuhaj... Aki felvételizik annak ez kell és az első két félévben ERRE alapoznak. Szóval aki a középiskolában nem tanulta meg jól és ilyen irányban tanul tovább sok jóra ne számítson. Az egyik utolsó értelmes tárgy ami az oktatásban van. Egy gépészmérnök hihetetlen jól tundá tanítani. Sokszor elmélkedtem rajta, mi lenne ha én tartanám az órákat egy suliban párszor, mert én GYAKORLATIASABB példákon keresztül tudám magyarázni a dolgokat.

    "Kémia: Érdekes tantárgy, de nagyrészt feltételezésekre alapul, és túlságosan mélyen belemegy 1-2 dologba."

    Mi az hogy feltételezésekre? Te hülye vagy? Mellesleg anyám volt kollegája kémia tanár votl és olyan szinten tanította a 18 éves felvételiző kollegina lányának a kémiát még 10 éve, hogy az egyetem első két évében szinte csak suhant, mert vágta azt amit ott kértek. Én mindig is utáltam a kémiát, mert nem értettem.

    "Nyelvtan: Az általános iskolás része még OK. De a középiskolai része nagyrészt mindenféle kitalált kategorizálásról szól."

    Hát igen. A helyesírás része az jó, de a többi számomra se jelentett semmit. Mainapig nem fogom fel, hogy lettem érettségin 4-es belőle...

    "Történelem: 2. számú lefárasztótantárgy. A tananyag 10-20%-át tudnia kell egy normális embernek, de a többi csak arra jó, hogy a helyet foglalja az ember fejében."

    Nana. Egy jó tanárral, mint nekem volt igenis jó és hasznos dolgokat lehet tanulni bár nálam közrejátszik az, hogy a történelem iránti érdeklődésem azért meghaladja az átlagot. Mindig is jeles voltam belőle, mert szimplán érdekelt. Nem mindegyik része, de azért..

    "Irodalom: Az első számú lefárasztótantárgy. Mondják, hogy alapműveltség, így meg úgy."

    Azért némi műveltség tényleg nem árt, de a nagy részét rühelltem. A kötelező olvasmányok fele szerintem a hulladék kategórában van egy-kettő viszont tényleg jó volt. Most nem sorolom fel azért őket.

    Hány éves vagy, hogy ilyen butaságokat írsz? Nagyon fiatal lehetsz vagy csak nem fogott rajtad az oktatás.