avman#22
nem csak a hálózatról van szó. van egy komplett, jól működő hálózat, 100k-ból.
próbált itt már valaki access adatbázist átfordítani? mert én biza utánanéztem, még árajánlatot is kértem. a vége az lett, h vettem még egy herélt offiszt, mert jobban megérte. a legutóbbi notivételnél olyan 20k-val volt drágább a vines oem. szerintetek mennyit vacilláltam rajta, h beleillsszem egy már jól működő rendszerbe, vagy hirtelen spóroljak 20k-t? egyébként próbáltam rá linuxot rakni, a taccspadnál vérzett el a dolog. pár hónapra láttam rá csak a megoldást, magamtól meg az életben nem oldottam volna meg...
és igen, próbáltam linuxot... igaz, nem mostanában. ez is olyan, mint a biciklizés. leesel, elesel visszaülsz, és sok kék folt árán megtanulod. csak a vin előnye, h három kereke van. én 2 éve lemondtam a váltásról, végleg. nincs értelme. mert nem éri meg. nem minden területen és mindenkinek ingyenes az ingyenes szoftver. az időm is pénz. ha szakembert hívok is pénz.
megint más, ha valaki otthon bohóckodik vele, és megint más, ha pénzt is kellene ám keresni, vint felhasználói szinten baromi könnyű kitanulni.
két dologra kell áldozni. vagy a fizetős programra (oprencer) pénzt, vagy az időt és a szaktudás, szakértelem összeszedésére. az időm pénz. a hálózat nincs napokig, pénzkiesés. szabadidőmben sem ezzel akarok szopni. nekem időm és kedvem sincs új dolgokat megtanulni, gatyába rázni. ha hívok valakit, megint pénz. ráadásul ha gond van, vissza kell hívnom.