65
  • Axon
    Látszik, hogy igazán csak a linux fikázása esik jól neked. Egy mai modern linux disztró (pl. Ubuntu, Suse) kapásból megcsinál neked mindenféle hardver installálást, legyen az scanner, nyomtató, videokamera, usb kulcs).
  • Narxis
    Kurva szar a hasonlatod.
  • avman
    jav: nem csak a hálózatról van szó. van egy komplett, jól működő rendszer, 100k-ból plusz egyéb pár program (mocskos ms offisz, azt viszont örömest eldobnám végleg, leköpném és vissza sem néznék)
  • avman
    nem csak a hálózatról van szó. van egy komplett, jól működő hálózat, 100k-ból.
    próbált itt már valaki access adatbázist átfordítani? mert én biza utánanéztem, még árajánlatot is kértem. a vége az lett, h vettem még egy herélt offiszt, mert jobban megérte. a legutóbbi notivételnél olyan 20k-val volt drágább a vines oem. szerintetek mennyit vacilláltam rajta, h beleillsszem egy már jól működő rendszerbe, vagy hirtelen spóroljak 20k-t? egyébként próbáltam rá linuxot rakni, a taccspadnál vérzett el a dolog. pár hónapra láttam rá csak a megoldást, magamtól meg az életben nem oldottam volna meg...
    és igen, próbáltam linuxot... igaz, nem mostanában. ez is olyan, mint a biciklizés. leesel, elesel visszaülsz, és sok kék folt árán megtanulod. csak a vin előnye, h három kereke van. én 2 éve lemondtam a váltásról, végleg. nincs értelme. mert nem éri meg. nem minden területen és mindenkinek ingyenes az ingyenes szoftver. az időm is pénz. ha szakembert hívok is pénz.
    megint más, ha valaki otthon bohóckodik vele, és megint más, ha pénzt is kellene ám keresni, vint felhasználói szinten baromi könnyű kitanulni.
    két dologra kell áldozni. vagy a fizetős programra (oprencer) pénzt, vagy az időt és a szaktudás, szakértelem összeszedésére. az időm pénz. a hálózat nincs napokig, pénzkiesés. szabadidőmben sem ezzel akarok szopni. nekem időm és kedvem sincs új dolgokat megtanulni, gatyába rázni. ha hívok valakit, megint pénz. ráadásul ha gond van, vissza kell hívnom.
  • avman
    és scanner, vas, nyomtatók mennek egyből? nem kell szopnom? kétlem.
  • HUmanEmber41st
    Ubuntu 7.10 ..és láss csodát..
  • echo
    részben persze igazad van. de pont amit te is írsz azt erősíti, hogy azért nem tud az ember szabadon választani, mert hiányzik hozzá némi minimális jártasság. Tulajdonképpen e miatt tud pénzt szedni az MS az eladott PC-k jelentős része után. Na ezt a kis ismerkedést ezen a kis laptopon kénylemesen el lehetne kezdeni.

és persze akinek annyira kell a win vegye meg. de szerintem ahol könnyedén lehet, különösebb hátrány nélkül, ott lehetőséget kéne adni, egy sok dologban jó és ingyenes rendszernek, aminek a gátja tulajdonképpen egyre jobban csak az, hogy a felhasználók száma még nem ért el egy bizonyos számot.
    (és még annyit: nem feltétlen a te céges már bejáratott dolgaidra gondolok. és lehet te vagy az akinek jelen pillanatba tényleg ostobaság lenne kísérletezgetni más irányba. ugyanakkor itt egy tök jó kezdeményezés(a linux) és úgy tűnik, hogy ilyen esetleges dolgok miatt nem tud terjedni.)
  • sathinel
    Adatbázist ha normálisan volt létrehozva elmenthetsz olyan formátumban amit be tud nak illeszteni bármilyen más adatbázisba. Programozás kell hozzá, és magad is megcsinálod. A hálózatot nehéz összehozni linux alatt? Hányszor próbáltál linux alól ilyesmit csinálni. Ha csináltál ilyesmit akkor elég szájbarágósan el van magyarázva.

Pl: instant backups
  • sathinel
    Ha ekkora win királyok vannak itt, akkor légyszi csináljátok meg ezt win alatt és ezen a kisgépen fika konfiggal:
    Asus eee
  • avman
    helyi hálóban = helyi gépekre
  • avman
    az időm pénz. 25k egy oem win oprendszer. 5k-s rezsiórabérem van (már ha épp akad megbízás). szted mennyi időbe és hogyan sikerülne átszoknom és a helyi hálóban linux alatt összedobni egy működőképes hálót, printserverrel, backup serverrel, raiddel, rúterrel, kutyafaszával együtt, vagy mit kéne fizetnem, h jöjjön valaki és összehozza? mert ez azért hülyegyerek szinten, harmadik próbálkozásra működött win alatt és évek óta gond alig van vele, miközben hardverek cserélődnek. ja, meg mibe kerülen átfordítani mysql-be vagy php-ba egy pár félgigás access adatbázist, h lemondhassak az offiszról is...
  • avman
    az IS szócska mond neked valamit?
  • Gerygrey
    A windowsal a legnagyobb baj, hogy mocsokdrága a linuxhoz képest

Nahát, az audival meg az a legnagyobb baj, hogy mocsokdrága a suzukihoz képest. Micsoda rohadt egy világ...
  • smv
    De nem kell...
  • gkalcso
    Rakok rá linuxot, igen, de kötelezően ne kelljen kifizetnem és helyettem se fizesse ki más, és ne az alsó kategóriás gépekből kelljen már turkálnom, mivel a komolyabbakat a legtöbb gyártó nem adja win nélkül. 40k huf-al többért komolyabb laptopot lehet venni.
  • Macros
    A windowsal a legnagyobb baj, hogy mocsokdrága a linuxhoz képest, és az a legnagyobb hülyeség, hogy nincs vele baj. Persze ingyen, évente ujrainstallálva sokaknak tetszik. de ha ki kéne adniuk a pénzt, akkor hidd el lenne nyafogás, alternatív megoldás keresés. és echonak teljesen igaza van... játék és driver. ez a 2 dolog amiért én is azt használom.
  • Gerygrey
    ilyen fix hardveres cuccra, amin nyilván nem is játszani fog az ember, mi a fenének windows?
    Mert ha fut rajta elfogadható sebességgel a megszokott rendszer, akkor miért ne használhatná azt a nép?

a valaki zavarba jön attól, hogy máshol van egy két ikon, akkor az fizessen többet
    Ha az Asusnak megéri ennyiért adni, akkor ennyiért adja. Jó, hogy nem adót fizettetnél a windows userekkel.

képes az MS magához láncolni a világot. az emberek önállótlanok és gyengék.
    A linuxkockák pedig istencsászár faszagyerekek. Most jobb neked?

Miért nem tudjátok kedves linuxfanok megérteni végre, hogy az emberek többségének az égvilágon SEMMI baja a Windowssal, és szívesen használják? Ha neked nem tetszik, majd raksz rá linukszot magadnak, és a kutyát nem fogja érdekelni.
  • sathinel
    Haverom Angliában vett egy ilyen kis gépet. Eddig is tetszett amit olvastam, de ahogy áradozott róla, mostmár nekem is kell egy. Ubuntuval telepítve használja.
  • WiZZaRD
    kiv vok hozzan mikorra er el ebbol egy darab is....suliba neha jol jonne, de dragabb tarsaira nem vok hajlando kolteni...
  • zolo
    Jókis gép, utazáskor, hobbira házibuilira jó lenne, egyszerűbb vele a zenét lejátszani, mint telefonra kötni a hangfalakat :)
  • echo
    csak neked, hogy megértsd: 1. nem azt írtam, hogy CSAK játszani lehet, de elsősorban a játék és a driver gondok szoktak win melletti érvek lenni. itt ezeknek az egyike sem játszik 2. ha valaki zavarba jön attól, hogy máshol van egy két ikon, akkor az fizessen többet. sajna ebben tényleg van is valami, hogy itt tartunk, hogy sokaknak ennyi erőfeszítés is sok. de ebben meg van azért valami szánalmas. ezért képes az MS magához láncolni a világot. az emberek önállótlanok és gyengék.
  • avman
    úristen, a vindózon csak jáccani lehet??? annyuk, csukod be az opneoffiszt, a böngészőt, meg a többit, most olvasom, ez csak játékra, jó:D viccet félretéve, a válasz egyszerű, talán h a megszokott környezetet kapja egy win felhasználó. a vas meg bőven jó xp alá is. csak egy kicsit meg kelly nyirbálni az xp települést.
  • gkalcso
    Vista 4 gigára?
  • echo
    mondom, hogy ez az új iPod :)
    egyébként egy ilyen fix hardveres cuccra, amin nyilván nem is játszani fog az ember, mi a fenének windows?
  • PíszLávJuniti
    nálunk még nem láttam sehol :(