• kisember
    #85
    "NEXUS6

    Hiába fejlettebb (elvileg) a jogosultság kezelés, ha senki nem használja rendesen!!!
    ;)"

    Ja. +1
    Hogyisvanez? Adva van egy abcsolútkezdő PC használó család ahol, (ismerek ilyet) a családfő végre fel tudta tenni a WinXP-t (és természetesen minden user RENDSZERGAZDAi jogokkal rendelkezik és jelszó NÉLKÜL!).
    Namost, akkor a windows XP miért nem figyelmezteti őket, hogy:
    Bizony így vékony jégen táncoltok!
    Pláne ha böngésznek, ide-oda klikkelve, vagy éppen a legfrissebb emailban mellékletként jött "meztelencsajokfociznak.jpg.pif" -re klikkelnek kiváncsiságból. Persze a vírusirtó 30 napos próbaideje épp most járt le...

    Nos mindezekkel, csak azt szerettem volna érzékeltetni, hogy: A felhasználók között azért bizony akad (számos) olyan személy aki a gép előtt klikkelgetve és Könyv NÉLKÜL tanulja meg a windows kezelését. Ergo: neki aztán SEMMIT sem mond a "fejlett fájljogosultság kezelés", amikor még az sem tanulta meg, hogy mi az a "Vendég fiók" és mire, jó. Nomeg, hogy miért nem hasznos ha az összes felhasználó (értsd még az 5 éves petike is, aki még olvasni sem tud) rendszergazdai jogokkal nyomul a weben.

    Az meg egy másik dolog, hogy biztos én vagyok tudtalan, de éppen ezért leírhatná valaki, hogy hogyan lehet a "fejlett fájljogosultság kezelés"-t beállítani egy XP Home esetében mert sem a család (akit említettem) sem én nem találtuk ezt meg.

    Ez van!