• rigidus
    > Magam is dolgoztam fejlesztőként, és már akkor is rühelltem, hogy fejlesztők akarják megmondani, mi kell a népnek, mert láttam, a nép mennyire nem vevő a fejlesztők idióta ötleteire.

Te felhasznaloi szoftverek fejlesztoirol beszelsz, ahol EGYENI megrendelesre EGYEDI szoftverek keszulnek a Kedves Felhszanalo igenyei alapjan. Itt pedig egy rendszerszintu API fejlesztesrol van szo, szabvanyokrol ami emberek szazmillioit/milliardjait fog erinteni. Hat nehony mar a sajat kicsi IT-mikrovilagabol kiindulo Kedves Felhasznalo szabja meg, hogy amit eddig 100x energiabefektetessel tudtunk megoldani azt most nem tehetjuk meg 1x energiabefektetessel, mert a szakmaban jaratlan vagy tajekozodni nem akaro par laikusnak jo volt igy is. Mert ugye nekik nem szamit az sem, hogy miert kerul n%-kal tobbe egy BIOS fejlesztese adott alaplaphoz, vezerlokhoz egyeb rendszerelemekhez.

Azt is magasrol szarja le a "fejleszto", hogy A20-tol, a video BIOS-ig, shadow-tol a video RAM-ig minden anyjapicsaja a konvencionalis memoriara van mappelve. Csak akkor nyafog amikor az x86-os alaplapon a 4GB memoriabol harmat lat a BIOS mert a tobbit mar nem tudja megcimezni (kiveve ha ujabb szuksegmegoldassal meg van taknyolva az OS nemi teljesitmenyveszteseg aran).