Ja, és akkor kezd a realizmus felé közelíteni a dolog, ha ez fordítva is igaz. De ne erőltestd már a Crysist, a sci-fi setting (plusz a ruha, meg az élienek) miatt azt soha nem fogom rílnek tekinteni, bármennyi tulajdonságát isteníted itt.
"váltakoznak a napszakok"
Na ez pont csak grafikai faszverés, szerinted az mennyire reális, hogy ~20percenként föl-le ugrál a nap?
"Egyébként te is fogalomzavarban szenvedsz, mert a realisztikus dolgok nem feltétlenül csak a fegyverek valósághű viselkedésében merülnek ki,"
Ezért soroltam fel még egy pár dolgot. Ellenben ezek FPS-ek, (shooter, ugye), ha a fegyverek nem viselkednek valósan, akkor a többi körítés már lehet kurvaszép, meg nagyon pontos fizikájú...
"hanem az egész környezet, tereptárgyak megjelenítése (...) árnyékolás"
Grafika le van szarva. Ami ma csúcsgrafika, az egy év múlva alap, 3 év múlva ronda. Nem erről beszélünk (ja de, te igen), ennek pont semmi köze a realizmushoz.
Nem értem, minek kötöd az ebet a karóhoz. Jó játékok, szépek is, de pont annyi közük a valósághoz, mint a Quake-nek. Ha már valami el van szállva, akkor már mindegy, hogy mennyire.
Ghost Recont, egyebeket csak azért hoztam fel, mert te azt mondtad, hogy nem is létezik ilyen játék. De, létezik, csak mostanában nagyon ritkaság. Egyébként ez is a bajom a jelenlegi játékiparral, a konzolok miatt elkurvul az egész. Ott nem igény a realizmus.
"de ha vennéd a fáradságot, vagy tudnád hogy kell, megnézhetnéd a személyes adataimat, "
Kurvára nem érdekel. Hazudhatsz is épp az adatlapon. Ellenben ahogy nekemugrottál, mert leszóltam (nem szóltam le egyébként, csak tényt közöltem) a kedvenc játékod, meg most ez a "szar géped van, tehát szar ember vagy, kussoljá'!" hozzáállásod pont megüti egy 12 éves szintjét, engedd meg, hogy gratuláljak hozzá.