Miért jobb a többistenhit mint az egyistenhit?
  • Jungbluth
    #264
    Amúgy az "emós meg ilyenekre" dologban igazad van, a gyengébb lelkületű embereknek jó háttér lenne az ilyesmi. Bár én jobban reménykedem egy új, szilárdabb világrendben.

    "De kicsivel azért mégis másképp állsz a dolgokhoz mint én, te még mindig fennt tartod a lehetőséget, hogy lehet van Isten."

    Én csak fönntartok egyfajta vélemény-toleranciát. Nem azért mondom, hogy talán van, mert még reménykedem benne, hanem azért hogy ne sértsem meg adott esetben pl. a keresztény embert. Azért mondom így, mert tényleg lehet, hogy van, annak ellenére, hogy a világ, és benne minden, köztük a vallás is megmagyarázható tudományosan. Szerintem ez is része a felsőbb tudatnak: nem utasítod el a másikat, még akkor sem ha...
    A keresztény emberek 99,99%-a (köztük Gezu) ezzel szemben még csak nem is hajlandó elfogadni a gondolatát annak, hogy nincs Isten. Én elfogadom, hogy talán van. De szerintem nincs.
    Ha azt állítanák, hogy zoknibábok vigyáznak ránk, azt is tiszteletben tartanám.
    Nyugatire meg Moszkva térre papolni? Miért, mik szoktak ott lenni?:)))

    Ja, amúgy még egy gondolat: azért is hal ki olyan nehezen a keresztény vallás, mert a hit mellett egyfajta értékrendet is nyújt, ez a kettő pedig szorosan összekapcsolódik. Ha a hit borulna, az értékrend is borulna, és ekkora gyökeres változásokat az egyszerű ember képtelen meglépni. Pedig a keresztény érétkrend tele van hibákkal és szűklátókörűséggel.