Miért jobb a többistenhit mint az egyistenhit?
-
Valahogy úgy, ahogy írod. ~Nincs olyan dolog, amit szentnek tartanék.
Azt, hogy hogyan mászik Isten egyre feljebb:
Ezt nem a Bibliára alapozom, mert nem tartom elsősorban tudományos műnek. Annyi tudomány van benne, amennyi van, mint ahogy egy regénybe is belekerülhetnek olyan dolgok, amik kapcsolatban állhatnak a tudománnyal.
A Biblia előtt is tettek olyan kijelentéseket, amik meghaladták a korukat, utána is, szerintem most is tesznek.
Isten pedig a hivők, papok... olyan kijelentései által mászik egyre feljebb, hogy amég van valami, amit a tudomány nem ismer eléggé, ott mindig Istent kiáltanak. Aztán mikor kiderül, miről van szó, akkor szépen elsunnyognak még messzebbi tudomány által nem ismert területekre.
De ha most a tudomány felfedezné a négy földet tartó angyalt, akkor egyből jönnek azzal, hogy hát a Biblia mégiscsak szó szerint megmondta, nem volt ott semmi átvitt értelemben való kijelentés. Ahol a négy angyal észak, dél, nyugat, kelet, ott az elefánt is nyugodtan jelentheti a téridő görbületét, azt megvan a tudományos megoldás.
Miért a fényt magyarázod? Egész biztos, hogy a Bibliában szó esik hullámokról is, mégis kevés ember veszi a fáradságot, hogy Nóé bárkáját űrszekérként értelmezze.
Én nem tudom, hol tudománytalan a Biblia, mint ahogy azt sem, hogy a Biblia hol tesz tudományos kijelentést.