Miért jobb a többistenhit mint az egyistenhit?
  • Balumann
    #215
    Amíg nem szól hozzám, nem jelenik meg nekem így, addig én nem is teszem fel igazából a kérdést, hogy van-e. Igaz hit az, ha valaki sosem gondolkodik azon, hogy lehet tényleg nincs. Aki hívő, nem fogja megkérdőjelezni, mert fél, hogy elveszti a hitét. Teljesen igazad van, de erre tanítják a hívőket. Aki elveszti a hitét, az gyakorlatilag nem is valószínű hogy újra megtér, mert rájön, hogy teljesen csak az agykontrollon alapul.

    Én SOHA nem imádkoztam, még sem vagyok sosem szomorú, csak magamban és környezetemben bízok. Sikerült az érettségim is (jobban mint előtte hittem, hogy sikerülni fog :D), sosem vagyok szomorú sem, és tudom hogy boldog vagyok.

    A 2 dolog, amivel hívőket tudnak vonzani, az a boldogság, és a halál utáni élet. Namost, én boldog vagyok (tudom!), a haláltól meg mindenki fél (ösztönös, minden élő fél), de ugyan úgy halunk meg mint egy szunyog például. Nem lesz halál után semmi, nem fogunk emlékezni semmire mert az agyban történik. Így teljesen mind1, hogy ha meghalunk mi fog történni. Az biztos, hogy az idős kori szenvedésektől majd megvált minket, helyettünk fiatalok fognak élni, akik újra megtapasztalnak, átélnek mindent. Majd mikor már ismerik azt, amit lehet, akkor ők is meghalnak.

    Az életben kiaalakult ez a törvény, megszületik, él, elpusztul, a teste szerver anyagként táplálékká válik másnak.
    Én azt sem szeretném, ha eltemetnének, sem azt hogy emlékezzenek rám (az is csak szomorúságot okoz).

    Nem tartom magamat másnak más élőlényekhez képest, csak mert gondolkodni tudok, és a gondolkodásnak köszönhetően más értelmet adunk az életnek.