Miért jobb a többistenhit mint az egyistenhit?
  • Gezukam
    #214
    Akkor ezt leírom még1x :D :A nemlétezőben lehet hinni, a létezőt lehet tagadni. Istent lehet tagadni - de csak mint létezőt.

    Balumann : nem hinni kell hogy legyen,hanem azért hiszek mert van. Nem úgy tértem meg hogy , na kipróbálom,hanem úgy hogy elhívott és lehet hogy téged is próbált már ,de ha ilyen erősen ragaszkodsz hozzá,hogy nincs akkor persze,h nem fogod Őt megtalálni,mégha Ő keres téged,akkor se. Ha anyukád adni akar 1 cukrot de te ellököd magadtól és elfutsz vagy ha azt mondod,h "úgyse adnád oda" ugyan azt a hülyeséget csinálod, lemondasssz valamiről,ami jó lenne neked , bocsi a hülye példáért. És mint az anyukád úgy Isten se fogja legyömni a torkodon,hogy : DE kisfiam,mert ez igenis jó neked és most megeszed! :D szóval ilyen nincs,ne is várd és tényleg látom hogy nagyon erősen kapaszkodsz az igazadba így nem tudom most mit tudnék mondani, szerintem nem lehet midnent aggyal és filozófiával magyarázni. Én mondjuk kb lehetetlennek tartom hogy semmiféle természetfelettiben nem hiszel, hanem csak a földi dolgokban, de ezek a dolgok mulandóak, olyan mint belekapaszkodni mondjuk egy papír elefántba,ha jön a szél elfújja veled együtt és akkor már késő lesz másik támpont után nézni.

    Hát ha elmennél templomba nemtudom te mennyire tudnál megfeszülni azért hogy higyj benne mikor nem akarsz hinni benne :D. Szóval ehhez az kell hogy te akard és ha megvan akkor se várj angyalsereget se álmokat... higyj és meglesz a gyümölcse,de ehhez hinni kell :D azt mondtad hiszel az emberekben, akkor kérlek hogy higyj bennem is,hidd el hogy nem beszélek össze-vissza, vagy higyj abban hogy nem véletlenül állunk egy ilyen beszélgetés fölött