Miért jobb a többistenhit mint az egyistenhit?
  • Balumann
    #211
    Najah ez egy érdekes vita. Te tudod, hogy van, mi meg tudjuk, hogy nincs :)
    Nagyon meggyőzően tudsz érvelni Isten létezése mellett. De az agykontroll ismerettségem alapján tudom, hogy mikre képes az agy, főleg ha erősen hiszünk valamiben. Ennek köszönhető, hogy szinte mindegyik vallást ugyan úgy el tudták terjeszteni az emberekben.

    Tudom, hogyha most elmennék a templomba, és erősen hinnék benne, hogy létezik, és hogy boldog leszek általa, még akár hozzám is szólna álmomban :D Vagy ha a görög istenekben hinnék, akkor találkozhatnék Zeusszal vagy valamelyik istennel!
    De nem, tudom hogy nincs, tudom hogy nem Istenben való hit nélkül is boldog vagyok. És ezt onnan tudom, hogy nagyon szeretek élni, szeretem a családomat (nincs testvérem csak féltesóm, akikkel holnap megyek Horvátországba... ^^), szeretem az állatokat, stb.

    Ezt is már sokat hallottam, hogy tudják, hogy létezik, anyukám mesélte hogy valamelyik ismerőse haldoklott, és álmában megjelent neki Isten, és mondta hogy még dolgod van a földön, nem szabad meghalnod... és azóta hitt benne. -> Erre egyértelmű a válasz, tudatalatti és oxigén hiány!

    Junbluth: Nem, nem hiszek az lélekben, mert nincs semmi bizonyíték arra, hogy létezne. Ez már nem hit kérdése. Istenben hinni kell, hogy legyen (az agy tulajdonságait használják fel hívők szerzésre!), lélekben nincs értelme, már nem vallás hanem filozófia, elméletek.