Miért jobb a többistenhit mint az egyistenhit?
  • Jungbluth
    #207
    Na, megjöttem :) Kemény volt 100 fokban teniszezni, a pálya meg tiszta El-Alamein. Mindegy.
    1. A létező itt azt jelenti, hogy beszélünk róla, vagy hogy tényleg él? Például Miki egér "létezik"?
    2. Szerintem egymás elfogadása akkor lehetséges, ha engedékenyek vagyunk a másik gondolatával szemben. Én például azt mondom: "Nem hiszek Istenben, de lehet, hogy van. Nem utasítom el, hisz nem lehetek biztos benne, hogy nincsen."
    Jó lenne tőled is egy olyat hallani, hogy: "Én Istenben hiszek, de azért lehet, hogy ő még sincs. Talán én tévedek."
    Így az egész beszélgetés értelmetlen. A "hinni" nem egyenlő a "vakon hinni"-vel, de néha sajnos összefolyik a kettő. :( Tudom, hogy 16 éves vagy, de a szélesebb perspektíva csak hasznodra válhat. Különben pedig igazolódik a "szolga-elv".
    3. Attól még, hogy nem olvasom a bibliát, vitatkozhatsz velem róla. A keresztény vallás fejlődésével is többnyire tisztában vagyok, mint ahogy a bibliai történetekkel is. Egyébként sokat vitatkozni nem lehet, hisz végső bizonyítékok nélkül nem túl könnyű érvelni. Az pedig nem érv, hogy "úgyis van".
    4. 4 testvér? Szerencsés vagy. Nekem csak két bátyám van, viszont egy barátom sincs, barátnő se. Bár a válásért nem irigyellek, már ha megtörténik. De Isten adja, hogy ne.
    Én se akarok nagy gazdagságot, bár ebben szerepet játszik az is, hogy most eléggé... "Jól vagyok", azt hiszem elég jól élünk.
    5. A homoszexualitás-téma: Megértem, hogy dühös vagy, ha látsz az utcán egy seggrázó pávát, de ha valaki otthon ül... esetleg férfi, és egy másik férfival van, te azt mondod, hogy pokolra kerül? Akkor is ez lenne a véleményed, ha a Biblia őket is embernek tartaná? Mert ha nem, az azt jelenti, hogy te csak a Biblia miatt elítélsz valakit.
    "csak tudod a melegek nem foglalkoznak ilyennel."
    Hát nem csodálom, hogy nem túlbuzgó keresztények, miután a Biblia szerint elítélendőek olyasvalamiért, amiről nem is tehetnek. Mindez nem igazolja az említett "seggrázó" kisebbséget, illetve lehet, hogy többség. Nem tudom, nem olvasok túl gyakran meleg statisztikákat.
    6. Azt elhiszem, hogy a géppityát nem fogod megkapni, még ha kéred se :) A szellemes-varázslós témába inkább nem mennék bele, arról tényleg nem tudok szinte semennyit, pláne nem annyit, hogy értékelni tudjam. Egyébként is annak jó része bohóckodás, nem is tudok róla, hogy van e igaziból "komoly" varázslás.