Miért jobb a többistenhit mint az egyistenhit?
  • Balumann
    #202
    Őszintén szólva a bibliát így nem ismerem, sosem olvastam bele! Természetesen azért sok dolgot ismerek (biblia ismeret, művtöriből sok mindent ismerek, stb.), de így véleményt alkotni nem tudok. Az ószövetségi részt én is nagyrészt csak agyszüleménynek, vagy jelképes történetnek gondolom, az újszövetség történelmi részét viszont nem lehet letagadni.
    Jézus is biztosan élt, de nem hiszem el, hogy több volt egy bölcs embernél. Ha egyszer unatkozok, lehet elolvasom a bibliát. De tudom, hogy soha nem fogok hinni benne.

    "Mit ér az embernek,ha az egész világot megnyeri, de lelkében kárt vall?" Nem hiszek abban sem, hogy a lelkünknek bármi érzelmi, gondolkodó része lenne. Az egyéniség is a gondolatok, tudás alapján fejlődik. Mindneki külön egyén a lélek miatt, de mindenki másmilyen a teste miatt.

    Én is sokat gondolkodtam, hogy mitől lehet ilyen gyönyörű és érdekes a természet. De 2 dolgot nem szabad elfelejteni. Amit látunk, az az agyban jön létre, és hogy milyennek látunk valamit attól is függ, hogy milyen érzelmi állapotban vagyunk. A másik, hogy azok is csak hullámok, akárcsak a hang, a szineket csak az agy bontja fel ilyen módon! De lehetne akár fekete fehér is a látásunk, a természet akkor is ugyan olyan lenne, mégis teljesen másképpen néznénk a világra.

    És hát igen, az evolúció elméletben, meg világ kialakulásáról támasztott elméletekben rengeteg hiányosság van. De egyre kevesebb, és közeledünk a megoldáshoz (persze lehet, hogy ez is olyan dolog, hogy közeledünk, de mire eljutunk már rég nem élünk).

    Tehát összefoglalva, én az ilyen vallásokat, amiket tanítanak is, butaságnak tartom. Abban hiszek, hogy én most élek, én én vagyok, és a való életben találom meg a boldogságot, harmóniát, nem Istenben. Nem akarok halál után menyországba kerülni, ez számomra amúgyis csak mese!

    Sry ha hülyén fogalmaztam, csak sürgetnek, később jövök.