Miért jobb a többistenhit mint az egyistenhit?
-
Őszintén szólva ezeken még nem gondolkodtam el. Azt nem is gondoltam, hogy az isteneknel (nem Isten, de ő se) alakjuk van (ember alak), bár a görög mitológiában tudtommal van, legalábbis sokszor úgy "ábrázolják" (művészetekben), vagy valamilyen kiegészítéssel :D (például szárny).
Én sem hiszek egyik vallásban sem, inkább csak érdekelnek. Naggyából egyet értek azokkal amiket írtál.
De én szerintem az, hogy hiszel magadban, emberiségben, rokonodnak, az nem annyira vallás és hit, inkább bizalom.
Én valahogy úgy vagyok vele, hogy soha nem fogjuk megtudni miért élünk, és hogyan keltünk életre. Szerintem nincs értelme hinni abban, ami nincs tényleg alátámasztva (tudományosan, vagy legalább úgy h minden szál logikusan összeáll), lehet vizsgálni és elgondolkodni/megismerni az elméleteket. Bár már gondolkodtam azon is, hogy ha megtudnánk, folytatnánk-e a kűzdelmet az életben, jó lenne-e ha tudnánk.
A másik, az ember szerintem nem érzi, hogy mi a jó :D Tény, hogy az állat nem gondolkodik mi a jó és mi a rossz, amit tesz azt ösztönösen teszi. Pont annyi tudása is van, hogy a rendszerben maradjon. Az emberek viszont simán felbonthatják az egész egyensúlyozott rendszert, és már lehet meg is teték (globális felmelegedés).