• Tinman #32
    "az ember egy társadalmi lény, törekszik a békére"

    Ezt így ebben a formában nem is értem. Egyre többen leszünk antiszociálisok valamilyen szinten. A nagyvárosokból "menekülnek" a peremkerületek ill. közeli településekre, mert mindenkinek elege van, méghozzá a tömegből.

    Az ember inkább társas lény, semmint társadalmi lény. A társasági igényeit család, rokonság, baráti körben kiéli. Szívesen kiteszek egy közvéleménykutatást, hogy kinek mennyire van elege a társadalomból. 1-2 hírlapban volt már ilyen körkédés és 90% menne, ha tudna...

    "Ha folyamatos élethalál harc lenne akkor a 3. epizódra elfogyna az emberiség."
    De könyörgöm... csak az USA-ban voltak a sztori szerint robbantások.

    Egy ilyen a valóságban a következőket eredményezné:

    1. Az USA gazdasága a kőkorba kerülne vissza, ennek hatására a világgazdaság kis híjján összeomlana... lehet, hogy ez be is következne.
    2. A radioaktív szennyezés nem olyan, mint napalm, hogy csak ott az adott területen visz mindent... Párszáz km-es körzetben a leamortizált városok körül, a megélhetés lehetetlenné válna. A túlélők MINDENT megtennének azért, hogy túléljenek.
    3. Az ivóvíz és a nem fertőzött termőterületekért vérre menő harc folyna.
    4. A téli hideg miatt, még ott is kivágnák a fákat, ahol már csak cserjék vannak... rövid úton belül ez aszályhoz, mérhetetlen talajerozióhoz ill. elsivatagosodáshoz vezetne.
    5. Segítség nélkül az USA pár évtized alatt, felemésztené saját magát.
    Az ilyen Jericho szintű "tiszta" települések minden rossz arcút vonzanának, a birkanyáj lakosság vagy menekülhetne, vagy elvérezne a harcokban.
    6. Ahogy jenkiket megismertük véres történelmük során, garantáltan Kanada ellen mennének.

    "De nyugi a kiélezett helyzetet is megkapod csak meg kell nézni a sorozatot."
    Még 1x? Nincs az a pénz!