assdf#63
"
Amúgy visszatérve a témára: Bill Gatesről kétségkívül sok ellentétes dolgot lehet mondani. Egyrészt egy gerinctelen féreg, ha az üzleti hozzáállását nézed (ezt már részletezték itt páran), mellesleg viszont tagadhatatlan, hogy nagy szerepe volt (?) a számítástechnika fejlődésében, és az adakozókedve sem megvetendő. Mindemellett nálam azért negatívban van, mert függetlenül attól, hogy adakozott-e, Al Caponét is lecsukták."
Al capone embert ölt és nemkülönben adót csalt (ezért csukták le).
Bill Gates szerepe abban nagy hogy elterjesztette 1 platformot és ugyanez a hátulütője is.
Sokan azt mondják hogy milyen jó lett volna ha a unix szerü oprendszek terjednek el. Én ezt nem igy látom ugyanis az a cég ahol én dolgozok is linuxra fejleszt. Na most néha igen komoly meetingek vannak hogy akkor mit is támogassunk ugyanis unix szerü oprendszerből van kb. 365 fajta és a legtöbb pont annyiban tér el a másiktól hogy már nem fordul le rajta a cucc vagy csak trükközéssel és ugyanigy nem lehet szabadon programozni mert az egyik rendszeren hiányzik vagy máshogy müködik xy függvény tehát még arra is oda kell figyelni hogy egyáltalán milyen függvényeket használunk különben óriási szopások vannak.
Épp ezért nem is támogatunk csak pár jobban elterjedt disztribet. Innentől kezdve meg lehet papolni a választás szabadságáról ha az adott cucc ninsc támogatva csak 4-5 linux/unix verzión akkor a maradék 360 linux verzió választási lehetősége csak egy szép mese.
Szóval a windows előnye alapvetően pont ez hogyha van egy programom akkor ha azt átviszem a haveromhoz akkor ott is menni fog meg a harmadiknál is stb (jó vannak persze kivételek de ez inkább hardware függő).
Linux alatt meg átviszem és nem megy mert hopp neki nem ubuntuja van hanem suse-ja. Vagy ubija van de ninscenek meg a megfelelő libek. Lehet telepiteni... esetleg forditani stb stb. Szóval szerintem a választás szabadsága egy bizonyos számú választási szám fölött már inkább akadály mint előny. Még szerencse hogy az ubuntu kezd egyre jobban elterjedni és igy ez a plattform is egységesedik