Bill Gates: Pótolható vagyok!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Bezzeg a versenytársak számára nem teszik hozzáférhetõvé (bírósági határozat után sem igazán) bizonyos belsõ interfészeiket. Talán nem hallottál a szerveres botrányról?
Dez, te nagyon nem követted vagy nem érted a Microsoft üzletpolitikáját!
A Microsoft mindig is arról volt híres, hogy maga köré szervezte az iparágakat, és itt most legfõképp a szoftveriparra gondolok. Tette / teszi ezt azért, hogy a technológiái iránti elkötelezettséget megteremtse. Aki egy technológiát kifejleszt, annak ezt kell tennie.
Gondolom, nem nehéz kitalálni, hogy ez csak úgy megy, ha az adott technológiákat jól dokumentáltan elérhetõvé teszi. Az MSDN mond neked valamit?
Hogy néhány nagyon ismert technológiát megemlítsek: COM, ActiveX, DirectX, ill. a napjaink egyik legfontosabb technológiájára a .NET. Szerinted hány cég fejlesztett ezekre a világon?
Egy másik iparág: telekommunikációs eszközöket gyártó cégek pl. Exchange / Outlook integráció nélkül el sem tudják adni a termékeiket. Szerinted mi kellett nekik ahhoz, hogy tudjanak fejleszteni Exchange-re, ill. Outlookra? Igen, jól gondolod, dokumentáció és esetleg példaprogramok. Ezek _MINDENKI_ számára elérhetõk _INGYEN_! Ja, igen, kell hozzá némi affinitás is, mert anélkül nem fogsz programot készíteni, csak nyomogatni fogod a billentyûket a gépeden.
Az a legfõbb probléma, hogy mindnyájan félmûveltek vagyunk. Ki ennyire, ki annyira, de általában a legtöbb Microsoftot leszóló nagyon! Nem személyeskedni akarok, de te nagyon félmûvelt vagy, de az is lehet, hogy teljesen mûveletlen Microsoft téren. Programozás terén már bizonyítottad a hozzászólásoddal.
Ami pedig Bill Gatest illeti:
A Microsoft egy kiváló cég, Bill Gatesnek pedig megköszönhetjük, hogy a PC, amit ma már mindenki megengedhet magának, ilyen mértékben elterjedt a világon.
Amit még megköszönhetünk Bill Gatesnek, az, hogy ezek a PC-k egy nyelvet beszélnek. Az emberek örülnek, hogy elég, ha egy valamit megtanulnak egy adott területen (Pl. Windows, Office). Akik pedig alternatívát keresnek, azok is megtalálják a maguknak valót (pl. MacOS, Linux), ha _lelki_ beállítottságuk ezt követeli meg tõlük…
Köszönjük Bill Gates!
Gondolom nem a traktort optimalizalod ... Lol nezze mar a legkorbe picit.
Dez kerdezek toled vmit, amiota a vilagra "sza***k" csinaltal-e mar vmi jot ? Amit ertekesnek es maradandonak tartasz? (Es amit nem a csaladodnak csinaltal vagy rokonodnak). Szerinem hatradulhetunk megnyugodtan, hogy semmit... Tudom szeretet torodes masokkal stb ... Hiszi a piszi. Minden ember onzo modon csak magaval foglalkozik. Es ezert ne magyarazza meg nekem senki, hogy nem a masik "eltaposasa" a cel sajat boldogulasa erdekeben... Szoval visszaterve Billy-re, nyugodtan elmondhatod magadrol sot barkirol, hogy ugyanezt tenned a helyeben... LOL es aki ezt nem ismeri be: HAZUDIK!!! Ha tovabbra se ismered be, akkor meg igazan veszelyes ember vagy... 😊 ketszinu akit igazan kerulni kell. (ezek a legveszelyesebbek, akik mindig pozitivan jonnek ki a helyzetbol)
Pedig megegyeztünk hogy megvesszük a programot.
De nekem nincs pénzem, úgylátszik végül neki sem volt.
I love to walk in the rain, because no one knows im crying
Nem az, hogy valaki eluralkodjon - egy pillanatnyi helyzeti elõnybõl fakadóan, ezzel késõbb folyamatosan visszaélve próbáljon úgy terjeszkedni, hogy közben az adott területt legjobbjait erõbõl lenyomja, stb. És akkor még ne is arra törekedjen, hogy valami nagyszerût csináljon, csak olyat, amirõl hathatós marketinges rásegítéssel lehet elhitetni, hogy használható.
Sok rendszerrel találkoztam/ismerkedtem már én is, és tényleg nincs tökéletes rendszer, a legjobbnak is csak elfogadhatót tudok mondani, ami szerintem minden területen más és más rendszer lenne (de nem akarok vitát, így ez hagyom)..
Lényegében egyetértek a megállapításoddal.. 😊
ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...
Imádom az ilyen híreknél olvasni a hszeket.
M$,Firefox,Linux,Apple...
Ha ezekrõl van szó egy hírben rögtön elszabadul a pokol.
A sok faszság között meg elvesznek az értelmes hsz-ek.
Bár már azokból is egyre kevesebb van.
Borzasztó szinten csökken az SG szinje. Nem csoda inkább járok más fórumokra.
http://www.avpuniverzum.hu AsRock A780GXH - AMD Athlon II X2 250 - 2GB DDR2 OCZ Reaper 1066Mhz - Sapphire HD4850 Toxic - 250GB+200GB Samsung SATA2 HDD - FSP 350W - Acer 19\"
"-mint vmi rossz stratégiai játékXD
1. Az hogy hogy csinálta, lényegtelen.Lényeg hogy törvényesen. Lényeg hogy használtuk, használjuk. Mert messze van a használhatatlantól.
2. Csináld utána. Senki sem akadályoz meg benne. Légy milliárdos alaptõke nélkül, a semmibõl, építs világméretû multit a 0-ból.
Gondolkodjunk már. Sárgán is.. Divatbaromságokkal csak a barmoknál leszel menõ.
[merlinw.org]
És a sztereotípiákkal ellentétben azon nem csak játszott majd' mindenki, mint most a PC-n, hanem az egyéni kreativitás is sokkal nagyobb teret kapott.
De az nem akkora üzlet a MS-nak.
Még hogy Billynem nem a pénz számított, LOL...
Amikor eladta sajátjaként, minimális kiegészítéssel azt az egy szakadt programozótól fillérekért megvett, butuska MSDOS-t az IBM-nek...
Meg amikor minimális munkával rá építettek egy "oprendszert" (LOL), a Win3.x-et...
Aztán jött a Win95 nevû gyöngyszem, ami x évvel le volt maradva a konkurenciától. De ugye bele voltak betonozva a nyeregbe, és mindenki mást hátulról leszúrtak, aki jobbat tudott volna hozni.
Épp hogy mûködött az egész, és erre a tákolmányra programozni minden, csak nem szórakozás. Megszûnt az lenni.
Persze talán ez is csak egy módszerük volt a sok közül, amivel próbálták a lehetõ legjobban elvenni a többi programozó kedvét az ipartól.
Áhhh...
De ezt ugye az ilyen hpteso-féle gyerkõcök sosem fogják megérteni.
Tekozlo Homaron egy elegedett ugyfel. loler
Szóval a windows elõnye alapvetõen pont ez hogyha van egy programom akkor ha azt átviszem a haveromhoz akkor ott is menni fog meg a harmadiknál is stb (jó vannak persze kivételek de ez inkább hardware függõ).
"Linux alatt meg átviszem és nem megy mert hopp neki nem ubuntuja van hanem suse-ja. Vagy ubija van de ninscenek meg a megfelelõ libek. Lehet telepiteni... esetleg forditani stb stb. Szóval szerintem a választás szabadsága egy bizonyos számú választási szám fölött már inkább akadály mint elõny. Még szerencse hogy az ubuntu kezd egyre jobban elterjedni és igy ez a plattform is egységesedik"
Ez meg hülyeség.Ha a haverom hoz egy programot amihez .net -es dolgok kellenek a gépre akkor az én XP meg ez nem megy mert nincsen fent. Szóval telepíthetem azt a sok szart..... És nagy kaland oda írni hogy a program leírásához hogy milyen lib -eket akar. És ugyanolyan nagy dolog leforgatni õket a rendszerre....
Én csak azt nem értem az irományodban ha szereted a BSD-t akkor a linux szerinted miért nem felhasználó barát? A programok szerintem eléggé bõbeszédûek, van hozzájuk egy csomó dokumentáció. Könnyen értelmezhetõek a hiba üzenetek, kezdõknek szerintem számit hogy sokszor meg mondja a rendszer hogy mit kellene csinálnod.(és nem azt mondja hogy fordulj a rendszergazdához). Minden kis apróságot részletesen testre lehet szabni, mindent meglehet piszkálni. Ennél mi lehet felhasználóbarátabb??
Amúgy visszatérve a témára: Bill Gatesrõl kétségkívül sok ellentétes dolgot lehet mondani. Egyrészt egy gerinctelen féreg, ha az üzleti hozzáállását nézed (ezt már részletezték itt páran), mellesleg viszont tagadhatatlan, hogy nagy szerepe volt (?) a számítástechnika fejlõdésében, és az adakozókedve sem megvetendõ. Mindemellett nálam azért negatívban van, mert függetlenül attól, hogy adakozott-e, Al Caponét is lecsukták."
Al capone embert ölt és nemkülönben adót csalt (ezért csukták le).
Bill Gates szerepe abban nagy hogy elterjesztette 1 platformot és ugyanez a hátulütõje is.
Sokan azt mondják hogy milyen jó lett volna ha a unix szerü oprendszek terjednek el. Én ezt nem igy látom ugyanis az a cég ahol én dolgozok is linuxra fejleszt. Na most néha igen komoly meetingek vannak hogy akkor mit is támogassunk ugyanis unix szerü oprendszerbõl van kb. 365 fajta és a legtöbb pont annyiban tér el a másiktól hogy már nem fordul le rajta a cucc vagy csak trükközéssel és ugyanigy nem lehet szabadon programozni mert az egyik rendszeren hiányzik vagy máshogy müködik xy függvény tehát még arra is oda kell figyelni hogy egyáltalán milyen függvényeket használunk különben óriási szopások vannak.
Épp ezért nem is támogatunk csak pár jobban elterjedt disztribet. Innentõl kezdve meg lehet papolni a választás szabadságáról ha az adott cucc ninsc támogatva csak 4-5 linux/unix verzión akkor a maradék 360 linux verzió választási lehetõsége csak egy szép mese.
Szóval a windows elõnye alapvetõen pont ez hogyha van egy programom akkor ha azt átviszem a haveromhoz akkor ott is menni fog meg a harmadiknál is stb (jó vannak persze kivételek de ez inkább hardware függõ).
Linux alatt meg átviszem és nem megy mert hopp neki nem ubuntuja van hanem suse-ja. Vagy ubija van de ninscenek meg a megfelelõ libek. Lehet telepiteni... esetleg forditani stb stb. Szóval szerintem a választás szabadsága egy bizonyos számú választási szám fölött már inkább akadály mint elõny. Még szerencse hogy az ubuntu kezd egyre jobban elterjedni és igy ez a plattform is egységesedik
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
Hát én ezt nagyon átgondolnám a helyedben. Szerintem egyáltalán nincs igazad, de minimum emberfüggõ. Nekem pl. a Kubuntu 1000x áttekinthetõbb, mint a Windows. Utóbbiban, ha meg kell találnom valamit, legalább 3x annyi ideig tart, vagy éppen kiderül, hogy nem is lehet. 😞
És nem, nem vagyok Linux n00b, másfél éve váltottam kb. otthon, és egy ideig párhuzamosan használtam Windowst a munkahelyen, szóval azt hiszem, mondhatom, hogy van összehasonlítási alapom.
Ha meg az egyes programokat nézzük, akkor ne próbáld pl. bemesélni, hogy mondjuk a Firefox konfigurálása (Options menu) bonyolultabb, mint az IE-é... Utóbbi kész rémálom.
Ja igen, és Windows alatt is külön programot kell elindítani, ha a háttérképet meg akarod változtatni. Jé! Igaz, ezt el lehet a desktopról is érni, jobb klikk után. Jé, Ubuntuban is! Valóban, sokkal nehezebb...
" az XP SP1 használhatóvá tette a rendszert,"
Így van.
" SP2 még dobott egy lapáttal rajta."
Persze, a memória- és processzorigény szempontjából. Nos, pont ezután váltottam Linuxra, az akkori laptopomnak kicsit sok volt 😊
Amúgy visszatérve a témára: Bill Gatesrõl kétségkívül sok ellentétes dolgot lehet mondani. Egyrészt egy gerinctelen féreg, ha az üzleti hozzáállását nézed (ezt már részletezték itt páran), mellesleg viszont tagadhatatlan, hogy nagy szerepe volt (?) a számítástechnika fejlõdésében, és az adakozókedve sem megvetendõ. Mindemellett nálam azért negatívban van, mert függetlenül attól, hogy adakozott-e, Al Caponét is lecsukták.
Meglátásom szerint még nem találtak fel/csináltak jó operációs rendszert, az xp is szar, a vista is, ugyanúgy mint a macos, a linux és bsd társai. Mindnek van elõnye a másikkal szemben, mindnek megvan az a sajátossága, ami miatt egy adott területre vetítve jó rendszernek lehetne nevezni. Vegyük az xp-t, sp2-ig elviselhetetlenûl szar volt néhány helyzetben, hála égnek mára már kiforrotta magát arra a szintre, hogy használni lehessen. Vista? Felraktam, leszedtem, vissza XP. Hihetetlenûl sok erõforrást zabál, egy csilli-villi felületért nem éri meg nekem beruházni egy x-szer akkora teljesítményû gépbe, hogy ugyan azokat az eredményeket kapjam, mint elõdjével kapcsolatban. Linux? Hála égnek fellendülõben van, aminek nagyon örülök, de sajnálatos módon neki is megvannak a hiányosságai (értem ez alatt a felhasználó barát mûködést). Jó, sokan fognak jönni azzal, hogy felraknak y ablakkezelõt, egy jó windows skin-t és ugyanúgy fog kinézni, minden ugyanott lesz, de a felhasználó barát mûködés nem csak a gui-ban áll meg. Ez a skines dolog szép és jó, csak telepítsen egy átlagfelhasználó olyan drivert, programot, ami esetleg nincs a csomagok között (letölti, tar-al kicsomiz, ./configure, make, make install, ha esetleg nem fordul le, keresni a függõségeket, esetleg hibákat, ha más rendszerre készült, makefile illetve forras buheralas). BSD-t még desktopra nem használtam, de több tucat BSD szervert pakoltam már össze, neki is megvannak a sajátosságai, nagyon sokmindenért imádtam és átkoztam is egyben. MacOS? Õ az akivel nekem még nem sikerült kibékûlni, valahogy nem esik kézre a mûködése(ez személyes véleményem, nem általánosságra értettem). Csak a házunkban fellelhetõ mind, nálam desktopon XP, testvéremnél vista, anyám gépén linux, apámnál macos és a hálózatot egy bsd szerver szolgálja ki.
lehet sokkal boldogabb lennék ha hülye lennék és akkor sokkal több filmet is tudnék élvezni, meg épp még csak hülyét se kéne kapnom, mert nem emlékeznék arra, hogy 2 év alatt közel 30x-or kellett az sg-n valakinek elmagyarázni, hogy mit jelent ha a nagy hal megeszi a kishalat, meghízik és csak nagy halak maradnak
lassan lehet elhiszem, hogy a hülyeség és az amnézia nem is átok hanem áldás...
Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.
azóta sok degenerált szlenggel találkoztam (vincsike és tsai...)
lehet hogy csak vén dinoszaurusz vagyok, de áruljátok már el mi a fa$zom az a számcsi?
crushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrushcrush
Ez ellen had tíltakozzak egy kicsit, mint hivatásos programozó. Elkéne már felejteni ezt a legendát.
Nem mondhatja a BMW a Mercinek h "ne hasznájjatok kormányt mer mi elõbb találtuk ki" stb