JeD#61
"Hát tudjátok mit szeretek én a Windowsban? Azt, hogy ebben még a hülye is megtalálja amit keres. Szépen, minden csoportosítva van. Legutoljára egy Ubuntuban valami olyasmit láttam, hogy a képernyőfelbontás állítgatásához egy tök külön szoftvert kell elindítani. Háttérképcseréhez is külön sw. A Windows átgondolt,"
Hát én ezt nagyon átgondolnám a helyedben. Szerintem egyáltalán nincs igazad, de minimum emberfüggő. Nekem pl. a Kubuntu 1000x áttekinthetőbb, mint a Windows. Utóbbiban, ha meg kell találnom valamit, legalább 3x annyi ideig tart, vagy éppen kiderül, hogy nem is lehet. :(
És nem, nem vagyok Linux n00b, másfél éve váltottam kb. otthon, és egy ideig párhuzamosan használtam Windowst a munkahelyen, szóval azt hiszem, mondhatom, hogy van összehasonlítási alapom.
Ha meg az egyes programokat nézzük, akkor ne próbáld pl. bemesélni, hogy mondjuk a Firefox konfigurálása (Options menu) bonyolultabb, mint az IE-é... Utóbbi kész rémálom.
Ja igen, és Windows alatt is külön programot kell elindítani, ha a háttérképet meg akarod változtatni. Jé! Igaz, ezt el lehet a desktopról is érni, jobb klikk után. Jé, Ubuntuban is! Valóban, sokkal nehezebb...
" az XP SP1 használhatóvá tette a rendszert,"
Így van.
" SP2 még dobott egy lapáttal rajta."
Persze, a memória- és processzorigény szempontjából. Nos, pont ezután váltottam Linuxra, az akkori laptopomnak kicsit sok volt :)
Amúgy visszatérve a témára: Bill Gatesről kétségkívül sok ellentétes dolgot lehet mondani. Egyrészt egy gerinctelen féreg, ha az üzleti hozzáállását nézed (ezt már részletezték itt páran), mellesleg viszont tagadhatatlan, hogy nagy szerepe volt (?) a számítástechnika fejlődésében, és az adakozókedve sem megvetendő. Mindemellett nálam azért negatívban van, mert függetlenül attól, hogy adakozott-e, Al Caponét is lecsukták.