H001.jpg
  • Kisendre
    Valóban, igazad van, az afganisztáni konfliktusban az ENSZ-nek is van szerepe, de szvsz elenyészű, ahogy írtad az egész haderőt a NATO vezeti, megkönnyítette ugyan az USA dolgát az ENSZ a felhatalmazással (amit az egyébként szerintem nagyon gyanús 9/11 tett lehetővé), de igazából nem is nagyon van szüksége ilyenekre (lásd: Irak).
    Tehát itt szerintem mégis csak a NATO, és azon belül is az USA a kiemelendő, hiába a kesze-kusza rendszer.

Én mindig abból indulok ki, hogy az országok élén (pláne az USA élén) nem hülye emberek ülnek. Vajon egy isten háta mögötti, a világ életére egyedül az ópiumtermeléssel (meg állítólag a terrorizmussal) kiható országban a demokrácia felépítése megér-e több ezer halálos áldozatot, és sok-sok millárd dollárt, úgy hogy nagy valószínűséggel ilyen módszerekkel ezt nem is lehet végrehajtani. Szerintem nagyon nem, gondolom szerinted sem. Ez már leesett sok-sok egyszerű embernek, szakértőnek, politikusnak is, de valahogy az USA-ban(ism. agyafúrt vezetők) még nem.
    Vajon miért? (költői kérdés, az más tészta, hogy a konkrét választ nem tudom rá:))