H001.jpg
  • Papichulo
    mert abból egy sokkal nagyobb konfliktus keletkezhetne mint ami jelenleg is van

Az syriai orosz intervenciobol meg nem? Ha esetleg ok is olyan szinten belekeverednek az ottani haboruba, mint a USA keveredett Iraqban, akkor abban nem latsz eszkalacios lehetoseget? Vagy az azert nem erdekel mert messzebb van, mint Ukrajna? :)

Ezt egyébként Amerika sem hagyná, ha Mexikóban vagy Kanadában az oroszok vinnének harcoló alakulatokat és fegyvereket

Kubaba, Nicaraguaba, Venezuelaba, stb... vittek. Sot ma is aktivan kampanyolnak, hogy peldaul strategiai bombazokat(!) allomasoztathassanak az amerikai kontinensen.

miután egy törvényes kormányt megdöntve átveszi a hatalmat egy, az USA-val ellenséges csoportosulás.

Erre valoban nem volt meg pelda Latin-Amerikaban... Ja, de megis! :)

Aszad visszaállított uralma a lehető legjobb ami Szíriával történhet.

En ilyennel sohasem ertettem egyet. Arrol volt szo, hogy a jelenlegi helyzetnel meg Assad is jobb volt. Szerintem egy svajci tipusu demokracia lenne a leheto legjobb, ami Syriaval tortenhetne, nem pedig egy visszaallitott diktator.

Ebből a szempontból érthetetlen, hogy te miért ágálsz egy orosz segítség ellen.

En a kettos merce miatt agaltam. Merthogy badarsag azt gondolni, hogy Putinnak nincsenek hatso szandekai es csak a bekegalamb csokja gyozte meg, hogy a szeretete fenyevel vigyen boldogsagot a vilagba. Ahova az CCCP/Oroszorszag eddig betette a labat, ott sok jo nem tortent.

Az öbölháború szerintem elfogadható és jogos volt.

Odaig kell visszamenni? Az elmult ca. 25 evben mas semmi? Meg Szomaliat sem tartod elfogadhatonak? Hmmm...