-
ManoNegra #12687 Hogyan lehetett ott egyaltalan vegyi fegyver, ha Saddam - ahogy korabban garantalta - mar megsemmisitette mindet?
Úgy csinálsz, mintha nem hallottál volna még politikáról, a lehetőségek és határok feszegetéséről. Nyilvánvaló hogy Szaddam elszámolta magát, de nagyon úgy néz ki a helyzet, hogy ha valóban felszámolta volna az összes elfekvő készletét, az USA akkor is lerohanja Irakot. Tehát ebből a szempontból igazából lényegtelen hogy mit tett vagy nem tett. Ismerve utólag a helyzetet, számomra is érthetetlen, hogy azokat a készleteket amik inkább a kezelő személyzetre mint az ellenségre voltak veszélyesek, miért nem semmisítette meg nemzetközi segítséggel.
Talán ez a hazai tömegbázis felé lett volna a gyengeség jele.
Nem kellett volna. Bush nem jart el helyesen. Hanyszor akarod, hogy ezt leirjam??? Mindenesetre az kesobb bebizonyosodott, hogy Saddam megszegte a bekeszerzodest, mivel nem semmisitette meg az osszes WMD-t
Ez az érvrendszer egyszerűen zseniális. Engedd meg hogy használjam én is. - Szaddam nem járt el helyesen, nem értek egyet azzal, hogy nem működött együtt teljes mértékig az ellenőrökkel, de az USA-nak nem volt joga ENSZ felhatalmazás nélkül háborút indítania, súlyosan megszegte az ENSZ felé tett vállalásait és rengeteg szenvedést zúdított a térségre ami azóta is tart, ez azt hiszem többszörösen nagyobb bűn, mint az amit Szaddam elkövetett, ezért Bushnak és a tanácsadóinak nemzetközi bíróság előtt kellene felelnie egy igazságos világban.
Saddam is ezzel fenyegetozott es megsem tette meg. Israel pedig reszben az USA-nak szanta jelzeskent a fegyverek elokesziteset, hogy elosegitse a fegyverszallitasok miharabbi megindulasat. Bejott nekik...
Itt nem az a lényeg hogy milyen célból fenyegetőztek, hanem az, hogy megtették. És az ostoba gólem, amit Világhatalomnak nevezünk, nem azt mondta erre nekik, hogy - jó, szállítunk fegyvereket, viszont ezért cserébe ti, ha eljönnek a békeidők, beengeditek az ellenőröket, nem, hanem megijedtek és engedelmeskedtek... Vajon miért? Csak nem azért, mert egyrészt a farok csóválja a kutyát, másrészt pedig nagyon is elhitték, hogy Izrael, ha szükségét érzi, valóban beveti a nukleáris fegyvereit?
De tessek, tegyuk fel(!), hogy az arab orszagoknak sikerul ugy legyoznie Israelt, hogy az nem vet be WMD-ket
Ilyen opció nincs, te is tudod.
Ugyanis a koalicio is ezt kerte Saddamtol es te erre haborodtal fel, hogy milyen alapon. Holott Israel meg nem vetett be soha ilyen fegyvert, Iraq pedig igen, tobbszor is.
Én nem azon háborodtam fel hogy ilyen feltételt állítottak Irak elé, csak a sok eszetlen "Izrael nem írt alá semmit" hülyegyereknek próbáltam rávilágítani az elképesztő kettős mércéjére. Azt pedig már írtam, hogy amikor ezeket bevetette, még nem volt olyan nagy baja ebből. Persze nem is atomot vetett be, mint ahogy egyetlenként a "szabadság és demokrácia zászlóvivője" már megtette...