H001.jpg
  • mgkp
    Én egyáltalán nem a két vándorlást, hanem az azt körülvevő tömeghisztériát hasonlítottam össze.

Épp ezaz, hogy nem változtatták meg a politikát, vallást, de ezt már így könnyű mondani utólag. 1798-ban elfogadta a Kongresszus az "idegen- és lázítási törvényeket", amely szerint az elnök deportálhassa a veszélyesnek tekintett külföldieket, és az egyik cikkelye öt évről tizennégy évre emelte az állampolgárság elnyeréséhez szükséges várakozási időt. Ezt mind a francia és ír bevándorlók miatt tették. Tehát elméletileg ott is "megalapozott" volt a veszély, hogy ezek a bevándorlók majd szétcseszik az országot. A Federalista Párt ezt a társadalmi feszültséget szépen ki is használta. Ugyanúgy mint, ahogy ebben az országban Orbán királyunk teszi, a tanulatlan emberek meg közben szépen megfeledkeznek róla, hogy 3 millión éheznek, a kormány milyen költségvetést fogad el, mennyien lopnak irdatlan mennyiségű pénzt és másra fogják a szar életüket. (Nem mondom, hogy a jelenlegi népvándorlás nem egy komoly probléma, én azzal nem értek egyet, hogy ezt meglovagolni kell, lázításra és terelésre használni más problémákról)

De hozhatnék egy másik példát is: Kanadában is tömeghisztéria volt a bevándorlás körül, aztán most muszlimok választanak meg nyíltan homoszexuális képviselőket.
    Utoljára szerkesztette: mgkp, 2015.08.06. 16:24:31