13596
H001.jpg
  • fonak
    A hisztéria azért volt, mert az írek és a franciák katkók voltak, és a felfogás az volt, hogy azok a pápa által irányított zombik, akik majd egyszer csak a szomszédaik torkára teszik a kést, ha jön a vatikáni parancs. Akkor még elég komolyan vették a felekezeti különbségeket, kb. mint az iszlámban a szunniták és a siiták manapság.
  • mgkp
    Én egyáltalán nem a két vándorlást, hanem az azt körülvevő tömeghisztériát hasonlítottam össze.

Épp ezaz, hogy nem változtatták meg a politikát, vallást, de ezt már így könnyű mondani utólag. 1798-ban elfogadta a Kongresszus az "idegen- és lázítási törvényeket", amely szerint az elnök deportálhassa a veszélyesnek tekintett külföldieket, és az egyik cikkelye öt évről tizennégy évre emelte az állampolgárság elnyeréséhez szükséges várakozási időt. Ezt mind a francia és ír bevándorlók miatt tették. Tehát elméletileg ott is "megalapozott" volt a veszély, hogy ezek a bevándorlók majd szétcseszik az országot. A Federalista Párt ezt a társadalmi feszültséget szépen ki is használta. Ugyanúgy mint, ahogy ebben az országban Orbán királyunk teszi, a tanulatlan emberek meg közben szépen megfeledkeznek róla, hogy 3 millión éheznek, a kormány milyen költségvetést fogad el, mennyien lopnak irdatlan mennyiségű pénzt és másra fogják a szar életüket. (Nem mondom, hogy a jelenlegi népvándorlás nem egy komoly probléma, én azzal nem értek egyet, hogy ezt meglovagolni kell, lázításra és terelésre használni más problémákról)

De hozhatnék egy másik példát is: Kanadában is tömeghisztéria volt a bevándorlás körül, aztán most muszlimok választanak meg nyíltan homoszexuális képviselőket.
    Utoljára szerkesztette: mgkp, 2015.08.06. 16:24:31
  • Pluskast
    "Pl. Egyesült Államok 19. század legeleje, amikor be voltak szarva az ír és francia bevándorlóktól, hogy teljesen szétbasszák az országot."

Bocsánat de erre muszáj reagálnom. Ne keverjük össze egy azonos kultúrkörből egyik országból a másikba vándorló ember csoportok migrációját, egy teljesen másik kultúrkörből származó csoporttal mert a kettő közel sem azonos. Arról meg már nem is beszélve, hogy az USA eleve európai bevándorlókból jött létre, így azok a csoportok aki a 17,18,19 században kivándoroltak, semmilyen formában nem változtatták meg az ország ideológiai, politikai, vallási stb. felfogását. Szóval szerintem a példád nem jó.
    Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2015.08.06. 16:03:32
  • mgkp
    "Tök mindegy ki irta és mikor a Ción Bölcseinek jegyzökönyvét !"

Mesélj még.

• mgkp
    Nem tudlak komolyan venni. Bár fogalmam sincs hogyan is lehetne, mikor úgy írsz mint egy funkcionális analfabéta. H meg vmi, uramatyám. Arról nem is beszélve, milyen komoly forrásokat linkelgetsz. Tanácsolok valamit: kérd meg szépen anyukád, hogy fogja meg a kis kezecskéd és vigyen el a kisegítő iskolába.

Ez a komoly baj, nem pedig a bizonyítékok nélküli konspirációs elméletek. Hanem az anti-intellektualizmus; szkepticizmus, kritikus gondolkodás és analízis hiánya. Pont, amit te is bizonyítasz. Felnőtt emberek úgy írnak, mint a debilek, egy értelmes mondatot nem tudnak megfogalmazni. Az agyam eldobom.
  • Papichulo
    Szerintem ezt neked ugyanigy irhattak volna es en azt sokkal tpikusabbnak ereznem ;)
  • horthy
    Tök mindegy ki irta és mikor a Ción Bölcseinek jegyzökönyvét ! A szomoru az hogy a történelem igazolta . Ennyit az okfejtésedröl !
  • ManoNegra
    Ez igaz, de amennyire tudom, Izrael ellenében nem forszírozták a szankciókat sem, amelyet más országokkal szemben alkalmaztak.
  • Stockbauer33 #12585
    Csak olvass vissza pár oldalt és látod h magyarázzátok a semmit.Már már betegesen győzködtök itt mindenki pedig nyílvánvaló a leglaikusabbaknak is.Tudom hogy a 0 iq-s hülyéknek meg kell magyarázni nehogy hülyén haljanak meg.De miért ti öten erőlködtök?Látszik egyből lecsaptok mindenre mint vmi beteges idióták
  • mgkp
    Komoly érvek ezek, a kérdéseimre és kijelentéseimre még mindig nem kaptam választ. De szerintem hagyjuk kuruc.info, Metapedia, Globális Öntudat Project. Teljes kognitív disszonancia. És még tényleg tagadod, hogy csak az érzelmeidnek megfelelő forrást választanál ki? (Bár hozzáteszem, ez nem meglepő, általában mindig ez van) Én nem erőlködöm, maradj csak meg ezeknél meg az ezotériánál. :DD

Azt is elfelejted, hogy én a kijelentéseidre ellenérveket és példákat hoztam fel (amit te nem tettél meg, se nem válaszoltál egy kérdésre sem), nem mondtam olyat, hogy "azért nem igaz, amit mondasz mert buta vagy mint a segg". Ha ezt mondtam volna, akkor érvelési hiba lett volna. Bár a képzeletbeli mondat második fele elég valószínű.
  • Papichulo
    Miutan a kozelmultban jopar hazugsagot (a te olvasatodban "felreforditast") mutattam mindossze egyetlen kuruc.info cikkben nem ertem, hogy miert erolteted azt az oldalt...
  • mgkp
    Sajnos nem a blikk, hir.ma és hasonló, magas színvonalú társai, mint, ahogy neked. :DD
    Utoljára szerkesztette: mgkp, 2015.08.06. 14:25:35
  • molnibalage83
    Kibaszottul unlamas ennek a képnek a linkelgetése. Izrael nem írt ala semmiféle fegyverzetkorláozási egyezményt, ahogy az NNPT-t sem. Irán igen. Lehet, hogy ez egyesek számára bőszítő, de nem kötelező minden szart aláírni és aztán megszegni.
  • Tetsuo
    :-) A hírrel is foglalkoznál vagy csak a forrással?

/Már megint, mellékesen: a kuruc.info elég jó minőségű forrás, főleg egy hvg.hu-hoz hasonlítva. Hogy itt hajtogatod, attól még a topiklátogatók olvassák és egyre több dologra döbbennek rá, az említett fősodratú médiát is befolyásoló háttérhatalommal összefüggésben.
  • Papichulo
    Tsk, tsk, tsk... Mar a multkor megbeszeltuk, hogy a kuruc.info nem elfogadott forras, mivel ok meg forditani sem tudnak :)

Egyebkent ezekben a karikaturakban az a gyonyoru, hogy a te artatlan bekeszereto muslim testvereid meg ilyenek miatt is kepesek gyilkolni.
  • Papichulo
    ő valóban rendelkezik valamivel amiről a kampós orrúaknak, neked és mgkp nak fogalma sincs,

Valoban, ezt paranoianak es antiszemitizmusnak hivjak... :)
  • Tetsuo
    Nos, két - a maguk igazához ragaszkodó - tábor alakult, akik észérvekkel vagy anélkül, nem tudják meggyőzni a másikat.
    A méreg, a lesüllyedés senkinek sem jó, a másik alantas támadása is visszafelé sül el.
    Nagyvonalúan megítélve a disputa patthelyzetét azt javaslom, lépjünk tovább.

/Mellékelve jegyezném meg, hogy érvelési hiba gyakran érvelési hibát, ezen belül személyeskedés általában személyeskedést vált ki a válaszban is.
    Hozzátenném viszont, hogy nem minden személyeskedés érvelési hiba, csak ha "érvelésre" használjuk azt./

Tehát:
    Következő konkrét hír.

Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2015.08.06. 03:55:23
  • Stockbauer33 #12576
    És mi a te szinted?
    Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2015.08.05. 23:49:21
  • mgkp
    Komoly érvek, látom nem megy ez neked. Mondtam, hogy menjünk le a te szintedre: hö hö makk makk, hö hö makk, makk.
  • Saintgerman
    Akkor jól választottál. Csak az utóbbi hsz.-eiből megítélve, ő valóban rendelkezik valamivel amiről a kampós orrúaknak, neked és mgkp nak fogalma sincs, hogy mi az. Olvasd el talán Soros Gyurka könyvét és abban megtalálod, hogy mi a ti "sikereteknek" a titka..
  • Papichulo
    ő az autoritativ ???

Szamomra kizarolag Tetsuo, mivel neki olyan fejlettek a retorikai kepessegei :)
  • mgkp
    Vagy kezdjünk el a te szinteden beszélgetni? : hö hö makk makk.
  • Saintgerman
    én is tartogatok valamit a számodra:
  • mgkp
    Tipikus argumentum ad verecundiam. Ajánlom a logikai és érvelési hibák átolvasását.
  • mgkp
    Megint jött az agymosott birka érv, hát gratulálok, harmadszorra írod le ugyanazt, amit én már előre leírtam, hogy mondani fogsz. :DD

Az érveimre (megcáfolt állításaidra) és kérdéseimre még mindig nem jött válasz, de hiába próbálkozom, te tényleg egy más szint vagy . Gondolom te vagy az, aki azt is elhiszi, hogy a Cion bölcseinek jegyzőkönyvei is igaz, holott már rég kiderült, hogy egy félig kitalált, félig összelopkodott szar.

Még mindig nem érted: Az én általam említett oldalak az érem mindkét oldalát bemutatják és próbálnak az objektivitásra törekedni. Ezt példákkal is lehoztam. A Metapedia igénytelen szar, összelopkodott cikkeik pedig NYÍLTAN csak az érem egyik oldalát mutatják be és NYÍLTAN szubjektívek.

Ez is szokásos érv, hogy nem veszem észre a romlásnak nevezett folyamatokat Európában. Ezt tudod, hogy már 200 éve mondják az ilyen vakbuzgó, vallásos fundamentalistákhoz nagyon is hasonló összeesküvés hívők, mint te? :DDD Hány példát soroljak fel, amikor kiderült, hogy az összes ilyen tömeghisztéria egyáltalán nem volt megalapozott? Pl. Egyesült Államok 19. század legeleje, amikor be voltak szarva az ír és francia bevándorlóktól, hogy teljesen szétbasszák az országot. A másik, hogy egy ekkora világszintű összeesküvés aztán nem tudom, hogy nem jön senki tudtára, mikor a kormányok a legtöbb esetben nem tudnak egy kicsit nagyobb jelentőségű ügyet titokban tartani. Miközben olyanok is kiderülnek, hogy olajcégek pénzelnek megvehető éghajlati kutatókat, hogy manipulálják a kutatások adatait, hogy az jöjjön ki, hogy globális felmelegedés nem létezik? Ezt miért hozza le, akkor a média? Hisz a cionistáknak is van azért rengeteg olajcége. A cionista médiumok ezt hogyhogy nem hallgatják el?

A másik kérdés meg az, hogyha mindenkit manipulálnak, és agymosott birkává akarnak változtatni, akkor hogyan lehet az, hogy az összes nyugati, külföldi iskolában és főleg főiskolán és egyetemen alapvető része a tananyagnak a kritikus gondolkodásra, vizsgálásra, szekpticizmusra való nevelés? (Itthon persze nem, de ebbe most ne menjünk bele) Ezt miért nem változtatták már meg?

Utoljára szerkesztette: mgkp, 2015.08.05. 22:15:21
  • Saintgerman

ő az autoritativ ???
  • Papichulo
    elég bizonyíték-e pl. arra, hogy milyen aljas árulás árán kapták meg a zsidók a palesztin földet ?

Mitol lenne o autoritativ forras ebben a temaban? Csak azert mert zsido volt? Vagy azert mert anti-szemita?
  • Saintgerman
    Én már abban is kételkedek, hogy ezek emberek... Az is lehet, hogy csak dezinformálásra programozott klónok..
  • Papichulo
    Fölvettem a topik stílusát, mert látom, komolytalan az egész.

Tul jol is sikerult... De ha szamodra "komolytalan az egesz", akkor minek jarsz ide egyaltalan?

Únos-úntalan csak a cionprop szöveget nyomatjátok, én pedig ennek ellentmondok.

Egyik ember cionprop szovege, a vilag maradekanak a tortenelme... ;)
  • Tetsuo
    A cionista propagandában már igazán hívő embereknek semmi sem lehet elég bizonyíték arra vonatkozólag, hogy át vannak verve.
  • Tetsuo
    Egy rakás hivatkozásom volt. Ráadásul hiába sorolnék könyveket, te sem vetted a fáradságot... veszett fejsze nyele.
    Fölvettem a topik stílusát, mert látom, komolytalan az egész.
    Únos-úntalan csak a cionprop szöveget nyomatjátok, én pedig ennek ellentmondok.
    Ha valakit tényleg érdekel, útbaigazítom. Ajánlok könyveket, filmeket stb. amiből megismerheti az igazság morzsáit, majd maga kutakodva kiderítheti azt.
  • Saintgerman
    Nem tudom, hogy egy olyan jelentős személyiség nyilatkozata mint Benjamin Freedman - aki maga is zsidó - elég bizonyíték-e pl. arra, hogy milyen aljas árulás árán kapták meg a zsidók a palesztin földet ?
  • Papichulo
    Off:
    Látod, az érveid már megint a személyeskedésben fulladnak ki.

Ha mar itt tartunk, akkor ezt rolad ugyanugy el lehet mondani ;)

ps: Onus probandi, Mr. "Nem fogok semmit sem bizonyítani. Nagy ívben sz@rom le, hogy elhiszed-e, amit írtam."!
  • Tetsuo
    Off, hogy reagáljak az engem ért vádakra:

Látod, az érveid már megint a személyeskedésben fulladnak ki.
    Ha már ezen töprengsz, akkor elmodom: Nekem nincs anyagi problémám és a családi életem is jól alakul. Nincs okom zsidókra haragudni, mint népre stb. Elítélem a fajgyűlöletet, ezért bírálom pl. Izraelt is.
    Mint már sokszor elmondtam, véleményem és a tények szerint egy világszintű cionista összeesküvés mozgatja sok esetben a közvéleményt, a híreket, a politikát és a gazdaságot - aminek a zsidók is lehetnek áldozatai.
    Az igazság keresése és az igazságosság az, ami miatt ezzel a témával is foglalkozom.
    Ennyit a személyemről.

Hogy te - mint agymosott birka - elvagy az egyre átlátszóbb hazugságok rózsaszín ködében, az a te dolgod. Én azzal nem foglalkozom.
    Tiszteletben tartanám azt a véleményedet is, hogy te nem látsz összeesküvést abban, hogy sok tekintetben züllik Európa ill. hogy te egyáltalán nem látod züllésnek vagy romlásnak a - már többször említett - folyamatokat.
    A pökhendi, kioktató és vádaskodó stílusod az, amire például most is válaszolnom kell, ahelyett, hogy a témáról diskurálnánk.

Majdnem on:

Mint írtam, SZERINTED objektívabb az a link, amit te linkelsz, SZERINTEM pedig fordítva, de ezen megállapításaink is SZUBJEKTÍVEK.
    Ez nem úgy van, mint az óvodában, hogy ha pont tízszer mondom, akkor nekem lesz igazam, hanem te (ill. minden fősodratú média) mutatja az érem egyik oldalát - végülis te abszolút felesleg vagy itt, mert a csapból is az folyik -, én pedig rávilágítok az érem másik oldalára - a sok esetben eltussolt, elhallgatott dolgokra, amikre - értelemszerűen - nehezebb bizonyítékot találni, de azért lehet, mint láthatod. ;-)

• mgkp
    Félreértesz vagy egyszerűen tényleg csak fogyatékos vagy. Én nem hinni vagy nem hinni szeretnék, - mivel szkeptikus vagyok - hanem bizonyítékok alapján szeretném az adott érvet, természeti jelenséget, kvázi bármit elfogadni vagy elutasítani. Ezt nem teszed meg, így nem lehet vitázni, ez az argumentum ad ignorantiam tipikus példája.

Azt is elfelejted, hogy én a legobjektívabb oldalakat hozom fel (persze, nem lehet semmi sem teljesen objektív), viszont te nyíltan SZUBJEKTÍV oldalakra hivatkozol. Tudod megerősítési torzítás? Ja, nem, hiába magyarázom. De kérlek magyarázd el, hogyha a Metapedia szarba sem veszi a Wiki-t, akkor miért onnan másolja át a legtöbb cikkét (közben meg, úgy hivatkoznak a cikkeire mint: ""articles in need of neutralization" de, azért onnan másolgatják :DDDD)? Azt is magyarázd el kérlek, hogy milyen bizonyítékok vannak pl. a fehér felsőbbrendűségre? Nem lehet, hogy a Metapedia hazudik? Miért törlik, azokat a részeket a MÁSOLT (:DDDD) cikkekből, amik nem állítanak semmi konkrétat, csak egyszerűen kritikus hangvételben írnak mondjuk a nácikról, fasiszta eszmékről vagy a szélsőjobboldalról? Ja tudom, csak az érem egyik oldalát esik jól mutatni, ami a prekoncepcióknak megfelel. Tudod, épp ez a különbség, hogy a Rationalwiki vagy a Wikipedia bemutatja mindkét oldalt (lásd Izrael kritizálása a Rationalwikin vagy az érvek a kötelező oltásokkal szemben és ellen a Wikipedian, de hozhatnék még ezernyi példát).

A Rationalwiki nyíltan bírálja Izraelt, rendesen kritikus hangvételben. A Wikipedian simán fenn van a Hollywood-ban dolgozó zsidó színészek, előadók listája. Van még kérdés? Amúgy kit érdekel, hogy kinek van zsidó származása? Ettől rossz ember lesz? Nem lehet, hogy a cselekedetei miatt legyen valaki rossz ember és nem a származása miatt? Ez tényleg nagyon bonyolult? Az általánosítás az egyik legkönyebb érv és pont, arra utal, hogy az illető sajátos tudathasadásban szenved, kvázi buta, mint a segg. Aki, meg nem érti, hogy a színészek, tudósok, bankárok között miért van több zsidó származású, az egyszerűen nincs tisztában sem a zsidó kultúrával, sem pedig a (középkori) keresztény kultúrával és szabályokkal sem. Ilyenkor mondjuk megfogalmazódik az a filozófiai kérdés, hogy akkor mi a fasznak pofázik bele az illető ilyen témába?

Az a legröhejesebb, amikor jön valami érv, ami megcáfolja a hipotézised, és elejtesz egy ilyen mondatot: "Ez csak a látszat. Az AI meg az ENSZ eljátsza a világcirkusz színpadán, hogy beszólhatnak Izraelnek." Tehát csak azért tesznek így, hogy leplezzék azt, hogy valójában ők is cionisták és a New World Order megvalósításán dolgoznak ők is. Ezzel csak az a gond, hogy a hipotézised nem falszifikálható (magyarul szart sem ér), ami az egyik legfőbb ismérve az áltudománynak. Ugyanez igaz a kreacionizmusra is, de ebbe most ne menjünk bele.

Bár már leírtam, hogy sejtésem szerint mi a helyzet veled az előző hozzászólásom végén. Csak aztán nehogy kiderüljön rólad is mint, - ahogy általában lenni szokott - hogy zsidó felmenőid vannak. :DDD
  • Tetsuo
    LOL Nem fogok semmit sem bizonyítani. Nagy ívben sz@rom le, hogy elhiszed-e, amit írtam. Leírtam, amit igaznak vélek, ennyi.
    Ha érdekel, utánajársz; ha nem, nem.
    Az a helyzet alakult ki, hogy te A-t mondasz, és olyan linkekre hivatkozol, amik azt igazolják; én pedig B-t, és olyan linkekre hivatkozok, amik azt igazolják.
    Hogy emellett személyeskedsz és kijelented: érzelmek irányítják a hozzászólásaimat, meg az én hivatkozásaim rosszak, bezzeg a tieid... ez óvodás szint.
    Ha a wiki hazudik és egy másolt cikk kihagyja a hazugságokat, akkor már közelebb van az igazsághoz, nem gondolod? Vagy ha a wiki elhallgat valamit és a másik cikkben hozzáfűzik azt, akkor megint csak pontosabb eredmény jön ki.
    A Wikipédia bürokratái és adminisztrátorai látszólag demokratikus úton működnek, valójában nem. Természetesen itt is érvényes a cionista fölény, mint minden "mainstream" területen.

Aki nem hiszi, kipróbálhatja. Friss szerkesztőként egészítsen ki egy cikket néhány sorral - persze témába illően -, ami csakis igazságot tartalmaz, de árnyaltan bírálja Izraelt, hivatkozásokkal... tucatnyian ugranak rá, meglehetősen hamar korrigálják.
    Majd ugyanezt tegye palesztinokat illetően is. A meglepetés az lenne, ha törölnék.
    Ezekután kezdje el írni a ma élő magyar hírességekhez, kinek van (valódi) zsidó származása... jön a "ban" meg a TEK.
    Van még kérdés?
  • mgkp
    Most komolyan leírtam előre, hogy mit fogsz hozni érvként, erre te ugyanazt leírod csak máshogyan megfogalmazva? :DDDDD

Metapedia egy komoly oldal, ami nyíltan fehér felsőbbrendűséget hirdet és szélsőjobboldali, úgy, hogy a legtöbb szócikk a Wikipédiáról van másolva, természetesen kihagyva, azokkal a részekkel, ami az oldal prekoncepcióiba nem fér bele. Ez így teljesen objektív. (Na ki is az, aki elveti mindazt, ami ellentmond az érzelmeinek?) :DDD

Amúgy ezt sem értem: "Azért nem linkelnél be igazságról szóló anyagot, mert az agymosás és a környezetednek való megfelelési kényszer hatására kategórikusan elveted mindazt, ami ellentmond a hazug propagandának." Ajánlom ezt is neked: Pszichológiai projekció

Meg amúgy is, te vagy az, kérlek szépen, aki itt világraszóló dolgokat állít, a bizonyítás terhe a te válladat nyomja. Még mindig kíváncsi vagyok amúgy a bizonyítékaidra. Bár persze, tudom miről van, szó - és ebben a magyar nép mindig is profi volt - a szar életed mindig könnyebb a zsidókra, homoszexuálisokra, gazdagokra, különböző etnikai csoportokra, tehát az éppen aktuális társadalmi feszültségre fogni (a politikusok ebben óriásiak, az ostoba, tanulatlan, kritikus gondolkodást nélkülöző réteg persze szépen beszopja). Ugyanúgy hárítás, csak te nem vagy érte a felelős. Megsimogassam a fejed?
  • Tetsuo
    Ez csak a látszat. Az AI meg az ENSZ eljátsza a világcirkusz színpadán, hogy beszólhatnak Izraelnek. Mindenki nyugodjon le, a demokrácia és az objektivitás is ott van a porondon...
  • StrikeFor
  • fonak
    Az ENSZ jó pár határozatban ítélte már el Izraelt, más kérdés, hogy Izrael részéről ezek figyelembe vétele teljesen fakultatív, és nem jár semmilyen szankcióval a figyelmen kívül hagyásuk a nemzetközi közösség/nagyhatalmak részéről...
    Izrael szerint az ENSZ antiszemita, gondolom az AI is az, általában mindenki az, kivéve az amerikai keresztény cionista rajongótáborukat. :9