-
mgkp #12559 Félreértesz vagy egyszerűen tényleg csak fogyatékos vagy. Én nem hinni vagy nem hinni szeretnék, - mivel szkeptikus vagyok - hanem bizonyítékok alapján szeretném az adott érvet, természeti jelenséget, kvázi bármit elfogadni vagy elutasítani. Ezt nem teszed meg, így nem lehet vitázni, ez az argumentum ad ignorantiam tipikus példája.
Azt is elfelejted, hogy én a legobjektívabb oldalakat hozom fel (persze, nem lehet semmi sem teljesen objektív), viszont te nyíltan SZUBJEKTÍV oldalakra hivatkozol. Tudod megerősítési torzítás? Ja, nem, hiába magyarázom. De kérlek magyarázd el, hogyha a Metapedia szarba sem veszi a Wiki-t, akkor miért onnan másolja át a legtöbb cikkét (közben meg, úgy hivatkoznak a cikkeire mint: ""articles in need of neutralization" de, azért onnan másolgatják :DDDD)? Azt is magyarázd el kérlek, hogy milyen bizonyítékok vannak pl. a fehér felsőbbrendűségre? Nem lehet, hogy a Metapedia hazudik? Miért törlik, azokat a részeket a MÁSOLT (:DDDD) cikkekből, amik nem állítanak semmi konkrétat, csak egyszerűen kritikus hangvételben írnak mondjuk a nácikról, fasiszta eszmékről vagy a szélsőjobboldalról? Ja tudom, csak az érem egyik oldalát esik jól mutatni, ami a prekoncepcióknak megfelel. Tudod, épp ez a különbség, hogy a Rationalwiki vagy a Wikipedia bemutatja mindkét oldalt (lásd Izrael kritizálása a Rationalwikin vagy az érvek a kötelező oltásokkal szemben és ellen a Wikipedian, de hozhatnék még ezernyi példát).
A Rationalwiki nyíltan bírálja Izraelt, rendesen kritikus hangvételben. A Wikipedian simán fenn van a Hollywood-ban dolgozó zsidó színészek, előadók listája. Van még kérdés? Amúgy kit érdekel, hogy kinek van zsidó származása? Ettől rossz ember lesz? Nem lehet, hogy a cselekedetei miatt legyen valaki rossz ember és nem a származása miatt? Ez tényleg nagyon bonyolult? Az általánosítás az egyik legkönyebb érv és pont, arra utal, hogy az illető sajátos tudathasadásban szenved, kvázi buta, mint a segg. Aki, meg nem érti, hogy a színészek, tudósok, bankárok között miért van több zsidó származású, az egyszerűen nincs tisztában sem a zsidó kultúrával, sem pedig a (középkori) keresztény kultúrával és szabályokkal sem. Ilyenkor mondjuk megfogalmazódik az a filozófiai kérdés, hogy akkor mi a fasznak pofázik bele az illető ilyen témába?
Az a legröhejesebb, amikor jön valami érv, ami megcáfolja a hipotézised, és elejtesz egy ilyen mondatot: "Ez csak a látszat. Az AI meg az ENSZ eljátsza a világcirkusz színpadán, hogy beszólhatnak Izraelnek." Tehát csak azért tesznek így, hogy leplezzék azt, hogy valójában ők is cionisták és a New World Order megvalósításán dolgoznak ők is. Ezzel csak az a gond, hogy a hipotézised nem falszifikálható (magyarul szart sem ér), ami az egyik legfőbb ismérve az áltudománynak. Ugyanez igaz a kreacionizmusra is, de ebbe most ne menjünk bele.
Bár már leírtam, hogy sejtésem szerint mi a helyzet veled az előző hozzászólásom végén. Csak aztán nehogy kiderüljön rólad is mint, - ahogy általában lenni szokott - hogy zsidó felmenőid vannak. :DDD