-
az okos más kárán, a hülye...
azért raktam ide a hsz-t, mert nem nagyon találtam más (megfelelően látogatott) és mondjuk "világgazdasággal" foglalkozó témát.
szóval egészen elképesztő, hogy ilyen féregivadékokat még megkérdeznek egyáltalán a gazdasággal kapcsolatban. Hogy mi az oka szép szavaimnak? Elolvastam ezt meg ezt.
De legyen ennyi a fröcsögés. Beszéljünk a konkrét cikkről.
Szar van a palacsintában, asszem' ez jól jellemzi a mai világgazdaságot. S ezek a férgek is pontosan tudják, mi a helyzet. Az okait is nagyon jól tudják, természetesen.
Amivel konkrétan foglalkozni szeretnék, és véleményeket is várok, azok a különböző, roccsild által vizionált "forgatókönyvek". Az 1-es számú egyáltalán nem forgatókönyv, már jelen van a világban. Ez A mostani forgatókönyv. Valahol ez az indokolatlanul túl magas adó formájában, valahol fokozódó munkanélküliségben vagy felvétel-stop formájában jelentkezik.
Forgatókönyv 2.
Pont az usa fogja megmenteni a világot, amikor neki van a legnagyobb adóssága a világon? S hogy lesz kivitelezve? Ha átvállalja Európa adósságát, felőlem kezdhetik. Merthogy a világszintű eladósodás és a két háború masszívan hozzájárult a mai állapotokhoz. Kínát és Ázsiát emlegeti, Oroszországról egy szó sem...? Nagyon érdekes logika nem említeni a világ egyik legbefolyásosabb és legtöbb ásványkinccsel rendelkező hatalmát. Merthogy Oroszország geopolitikai nagyhatalom ugyebár, nem lehet elképzelni, milyen sok energiahordozó hever még alattuk.
Világszerte növekszik az infláció, amit egy ideig hagynak is növekedni a jegybankok, hogy az adósságok is csökkenjenek. Aztán időben beavatkoznak, és minden visszaáll a normális kerékvágásba.
: Ez mi??? Romlik a pénzem fizetőképessége és ezért csökkenni fog a tartozásom??
Egyedül Németországgal kapcsolatos feltételezései lehetnek valósak.
Szenárió 3. Itt nem világos, mit jelent az, hogy "elengedik az inflációt"? Szóval hagyják romlani a pénzeket és kész? A feltörekvő gazdaságok pénze erősödni fog, ezért a kormányok beavatkoznak? wtf?? Miért avatkoznának közbe? Nehogy még a végén visszafizessék a tartozást és kiszabaduljanak az ördögi kőrből?? Kissé homály ez a szenárió 3. Nekem mint laikusnak, lévén nem pénzügyi végzettségem van. De azért úgy kéne ezeket leírni, hogy a nem pénzügyes emberek is értsék, nem?
Szenárió 4. Ez sajnos elég valószínű.
Itt van egy pont ami szerintem nagyon fontos:
A kormányoknak egyetlen eszközük marad a beavatkozásra: pénzt nyomtatnak. Azonban ez sem segít, és csak az infláció lódul meg, miközben minden még bizonytalanabbá válik.
Na végre! Legalább már lemerték írni. Félreértés ne essék, nekem azzal nincs bajom, hogy a pénz ma a fizetőeszköz és nem a liba. De az már nagyon is nem kóser, hogy kontrollálatlanul lehet fosni a pénzt, mint a mosóport, és mögötte nincs semmi fedezet.
Mert mi az ami fedezetként áll ezek mögött a pénznyomtató "cégek" (valójában családok) háta mögött? Saját vagyon, vagy mi?? Hagyjuk már!
A fejlődő országok megszűnnek fejlődőnek lenni, elfordulnak a nyugati kapitalizmustól, és inkább diktatórikus módszerekkel kísérleteznek. - A végére még azért egy jó kis roccsildos spekuláció is bejött. Miért is lenne diktatúra egy fejlett vagy fejlődő országban, amelyik elfordul a kapitalizmustól? Azért mert egyetlen példa csak Észak-Korea lehet?? Ennyire a múltban él ez az ember?
És akkor a saját véleményem, mint laikusnak a tévedés kockázatával.
Minél előbb el kéne felejteni ezt a bankrendszert, mert nem szól másról, mint az emberek kifosztásáról: mi a főprofiljuk? "Hitel, hitel és hitel". Rosszul látom? Ha ők vigyáznak a pénzre, lófaszt nem kamatozik. Ha nálad van az ő pénzük, mindjárt kamatos-kamat. Egy életen át tart, mire kikerülsz a belőle.
Mi az igazi tényleges érték? A tényleg elvégzett munka, az igazi hasznos (munka)eszközök, az ingatlan és föld. Kiknek van ehhez több közük, az embereknek, vagy a bankoknak? Szerintem az embereknek.
Szívesen olvasom a véleményeiteket, hogy mi lenne a megoldás. Akár saját szenáriót is.
üdv.
Utoljára szerkesztette: Steel, 2015.03.08. 09:22:19