Közel-keleti konfliktusok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
még annyit, hogy nagyon máskép alakúlt volna maga a világtőrténelem is, ha akkor az őslakók egy ponton úgy döntenek, hogy "ELÉG!", és ők is gyorsan alapítanak egy államot, mondjuk a mai terület felén... zsúfolja be a mai terület felére az 50 csillagát és viszlát.
"Ha távolabbra láttam másoknál, azt azért tehettem, mert óriások vállán álltam."
Ha barmi torvenytelenseg tortent, akkor azt a jog eszkozevel ki kell vizsgalni es a bunosoket megbuntetni. Ezzel egyetertek. De ezt nem mindenfele "regi es lejart" dolgok folytonos felemlegetesevel fogja elerni barki is... ez mar csak hangulatgeneralas. Van ertelme peldaul minden Romai Birodalomrol szolo topicban felemlegetni a visigothok elleni atrocitasokat?
Egyszerű jogi úton sosem lesz megtorolva, ezt ismerjük már. <...akkor> magad zsigereled ki a rohadékot úgy, hogy többet eszébe nem jut veled kikezdenie, de legjobb, ha önként visszaköltözik oda, ahonnan jött.
Most akkor sikerult a korabban meg demonizalt USA tetteit igazolnod. Ha jogi uton sohasem lesz megtorolva (pl. nem adtak ki OBL-t), akkor van mas ut is, johetnek a drone-ok es az eroszak...
Te egy ilyen globalis igazsagoszto szeretnel lenni? Meddig terjed a hataskorod? Afghanistan? Irak-iran haboru? Csecsenfold? Vagy meg a romai birodalom atrocitasaiert is bosszut kialtasz?
miért is ne?
miért kéne bármit is elfelejteni olyan vérengzésből, ami vagy jogtalan volt, vagy haszonszerzés céljából tőrtént, vagy egyszerűen csak keftelésből: tehát NEM önvédelemből?
leegyszerűsített példa:
ha a szomszédod leöli a kutyád aztán a macskád, mert nem tetszik neki, hogy négy lábon járnak, hány hét után felejted el? mikor válik irrelevánsá? a szomszéd persze meg sem próbált előtte veled beszélni, vagy legalább egyet fenyegetőzni, hogy el fognak tűnni az állatok...
Egyszerű jogi úton sosem lesz megtorolva, ezt ismerjük már. Neked pedig természetesen nincs pénzed sztárügyvédre, aki elintézné a huzavonát (feljelentés, vádirat, bizonyítékok, kapcsolatok), és a szomszédot...
na? akkor hogy lesz elintézve? pont úgy: magad zsigereled ki a rohadékot úgy, hogy többet eszébe nem jut veled kikezdenie, de legjobb, ha önként visszaköltözik oda, ahonnan jött. <#violent>#violent>
aztán majd lesz másik kutyád, macskád.
"Ha távolabbra láttam másoknál, azt azért tehettem, mert óriások vállán álltam."
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Megoldódott? Irrelevánssá vált? A koszovói mészárlás is megoldódott és irrelevánssá vált, hiszen Koszovó levált Szerbiáról? Vagy mégsem? Meg a 90 éves auschwitzi őrök felkutatása hogyhogy nem vált irrelevánssá?
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Te egy ilyen globalis igazsagoszto szeretnel lenni? Meddig terjed a hataskorod? Afghanistan? Irak-iran haboru? Csecsenfold? Vagy meg a romai birodalom atrocitasaiert is bosszut kialtasz?
Summa summarum, egy regi es idokozben megoldodott, ergo irrelevansa valt ugy felemlegetese semmi mas, mint hangulat generalasa. Vagy csak szimplan nepszureseget akartal begyujteni azzal, hogy az USA-t szidod? Ez ugyis nepszeru mostanaban... felpattantal a bandwagonra? 😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Cafold az allitasait, ne szemelyeskedj!
Te olvass inkább vissza! Még mindig nem állít, hanem kritizál. Nehéz felfogni, megkülönböztetni? (és ez nem személyeskedés, csak annak aki magára veszi)
Viszont te állítasz, baromságot, és összekevertél dolgokat.
Amit te ma vallásként ismersz, az nagyon-nagyon régről indúlt és pont különböző fogalom, mint az ezotéria. Még a szó eredete sincs köszönő viszonyban a vallással.
Viszont az ezotériát már az ókori görögök is használták, mint pl. Plato vagy Pitagorasz, aki saját bevallása szerint a lélekvándorlás-ban is hitt, és Plato írása szerint volt neki egy "zárt körű" iskolája. Biztos a pitagorasz-tételt tanítgatta ott nagy titokban. <#hehe>#hehe>
Pontosan mégis Emanuel Swedenborg definíció-ját használják, mi szerint az ezotéria a kozmosz hagyományosan nem érzékelhető és érzékelhető világai közti kapcsolattal foglalkozik. Szó nincs benne istenről. Ellenben már az ókorban ismert és megalapozott volt, vagy még jóval korábban...
Attól még, hogy egy időben elfeledett (tíltott), aztán mára teljesen felhigult, és kuruzslók, hozzá-nem-értők vallják magukat a téma emberének, nem az ezotéria hibája.
Részedről ez itt kérem csak kavarás, "szentháromkodás"... érvek nélkül
S van egy gyanúm, hogy ezt a "megalapozatlan" dolgot is immovable-től szedted
viszont én itt végeztem a témával, meg az OFF-al. Az alternatív gyógyászatba direkt nem mentem bele, mert az egy "külön misét" megérne. Ennyi időm nincs.
u.i.: a források "nem elolvasása" nem mentség a további esettleges tévedéseidre
Utoljára szerkesztette: Steel, 2014.10.09. 09:45:01
Cafold az allitasait, ne szemelyeskedj!
viszont te sem sok érvet sorakoztattál fel
Mi mellett erveljek? Hogy a felsorolt dolgok mindegyike nem megalapozott? Eloszor az ellenkezojet kene bizonyitani es akkor lehetne valamit cafolni is.
plusz kevered a szezont a fazonnal
Bizonyitsd be!
Azért ezt nem lehet a palesztinok szemére vetni, hogy kizárólag ők voltak a megegyezés gátja.. Ha Izraelen múlna, még az ENSZ megfigyelői státusuk sem lenne meg, abból is botrány volt..
valamit elnézel, itt nekem nem kell semmit érvelni. <#nevetes1>#nevetes1> cáfol itt valaki valamit?
Ha személyeskedő voltam, azért, mert Molni olyan témát szólt le, amihez tényleg semmi köze. Nem a múlt héten regelt ide. (najó tegnap megint, de az más téma)
Régóta regisztráltak vagyunk, nem most írtam neki először. Viszont a hozzászólásom ténye logikailag pont semmit nem bizonyít, illetve csak amit le is írtam: nem a téma embere, de kritizálja azt...
viszont te sem sok érvet sorakoztattál fel, plusz kevered a szezont a fazonnal, erre nem mentség a megalapozottságot firtatni
A The New York Times forrása szerint az amerikai kabinetben egyre nagyobb félelemmel követik, hogy Ankara semmit nem tesz azért, hogy megakadályozzon egy mészárlást a határától mindössze egy mérföldre fekvő Kobani szíriai kurd városban, amelyet hetek óta ostromol az Iszlám Állam. A tisztviselő szerint a törökök különböző ürügyeket találnak ki a beavatkozás halogatása végett.
Persze hogy nem csinálnak semmit.
Maga a teny, hogy hozzaszoltal... a szemelyeskedo hangnem meg azt mutatta, hogy erved nincs, viszont erzelmeid igen 😉
Én pusztán csak azt vetem meg, ha emberek olyan témákat hordanak le, amikkel egyáltalán soha nem foglalkoztak.
Molnibalage irasanak melyik resze mutatja, hogy sohasem foglalkozott ezekkel a temakkal?
Például te is itt "szentháromságozol", de ha megkérdem, hogy hoztad össze a három fogalmat még a vallással, akkor csak nézel kukán...
Mindegyik ugyanannyira megalapozatlan.
Mondom, hogy ez mar masfel eves. Ezt minden evben fel fogod hozni, amikor valamelyik siteon ujra irnak rola?
De amugy tovabb persze nem olvastal, akkor ezt lattad volna:
"A foundation representative at Tuesday’s hearing noted the number of reported drone strikes has fallen sharply recently — a fact the representative tied to reports of more personal involvement in administration of the program by Mr. Obama." (forras)
Keress meg egy kicsit utana es latni fogod, hogy egyre nagyobb a kormanyzati ellenorzes a drone-hasznalat tekinteteben, ergo feleslegesen generalod a hangulatot!
[merlinw.org]
“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”
de ha megkérdem, hogy hoztad össze a három fogalmat még a vallással, akkor csak nézel kukán...
Borzasztó egyszerű. E háromnak is kb. annyi alapja van, mint a vallásnak.
Utoljára szerkesztette: immovable, 2014.10.08. 13:03:42
írásom melyik része mutatja, hogy bármit is védek? Én pusztán csak azt vetem meg, ha emberek olyan témákat hordanak le, amikkel egyáltalán soha nem foglalkoztak. Például te is itt "szentháromságozol", de ha megkérdem, hogy hoztad össze a három fogalmat még a vallással, akkor csak nézel kukán...

Komolyan egy masfel eves, kontextusbol kiragadott idezettel probalsz USA-ellenes hangulatot generalni?
Miért feszegetsz olyan témákat, amikhez (köztudottan, vagy legalább is nyilvánvalóan) közöd nincs? Hasonló hozzáállást (és jóval kevesebb rálátást) tippelek meg nálad, mint amennyi még az alternatív energiák témában volt, ha emlékszel még a kis vitánkra.
Utoljára szerkesztette: Steel, 2014.10.08. 07:34:56
"Right now we have the executive branch making a claim that it has the right to kill anyone, anywhere on Earth, at any time, for secret reasons based on secret evidence in a secret process undertaken by unindentified officals..."
Sok gondolat kavarog most a fejemben, de nem találom a szavakat, amikkel leírhatnám őket...
"Mindig kell az ellenségkép"
https://www.facebook.com/ferfiklubb/
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
Amugy a #11593-ra lett volna relevans.
“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”
ui.: elmebeteg, balfasz, hülye, balfasz, balfasz, balfasz. A stílus maga az ember, de ha már ennyire felsőbbrendűnek akarsz látszódni, akkor legalább igényesen válogasd meg a szavaidat, mert a 3. balfasz után már elég unalmassá válik...
Nincs szólásszabadság? Nem is értem, hogy akkor a "cionbérencek" miért nem zárták és törölték ezt, meg n+1 balfasz topikot. Nem, nem azt mondom, hogy mident el kell hinni, de az, hogy ti szerintetek az egész világ egy összeesküvés az már kb. az elmeorvosi eset határát súrólja...
Utoljára szerkesztette: Molnibalage, 2014.10.06. 09:47:04
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Érdemes végignézni, sok érdekes dolog elhangzik Cameron szájából:
Már csak a neonácik, jobb oldali extrémpisták meg a ku-klux-klán miatt is alaposan meg kell nyirbálni a szólásszabadságot, hogy ne terjeszthessék az ilyen és ehhez hasonló ordas eszméket az iskolákban... (?)
Vagy például hogy Irán még mindig gonosz, de azért most már igazán segíthetnének a nyugatnak eltakarítani a saját szarát.
Vagy hogy mostantól nyíltan támogatni kell bárkit, aki azok ellen harcol, akik a nyugat ellenségeinek számítanak, még ha semmivel sem jobbak azoknál.
Assad meg továbbra is gonosz és nem fognak vele szövetkezni az ISIS ellen, inkább támogatják a "mérsékelt" lázadókat (terroristákat), akik viszont megnemtámadási egyességet kötöttek ISIS-ékkel...
Szóval ja, a színjáték teljes gőzerővel működik. 1984 közeleg. A terrorista fenyegetés leple alatt szépen, lassan de biztosan közelítünk a globális rendőrállamhoz, ahol bárki, aki másképp gondolkodik, az terrorista és likvidálni kell. Nem azt mondom, hogy az ISIS vagy hasonló fanatikusok jók vagy ilyesmi, de az, hogy ez az egész helyzet így eszkalálódott, az 95%-ban a nyugati spekuláció és beavatkozások következménye, és ez az egész műsor csak valami nagyobb dolognak az előjátéka...
A francba, most már én is terrorista vagyok...
Utoljára szerkesztette: Pares, 2014.10.04. 12:45:32
Pedig ha jól bele gondolunk, ...
Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2014.08.30. 22:33:49
Az emberiség nagy tragédiája, hogy a hazugság vált mérvadóvá, a gondolkodókat pedig konteó hívöknek titulálták.

Utoljára szerkesztette: superdrinker, 2014.08.30. 13:10:58
Utoljára szerkesztette: Pares, 2014.08.30. 12:26:36
Náci maják...
"A BBC szerint a falubeli öregek azzal vádolják a zsidó közösséget, hogy megpróbálják saját szokásaikat ráerőszakolni a nem zsidókra."
Hát nem szégyellik magukat ezek a rasszista kirekesztő maják?