-
millerius #11848 "Mivel szakadár területről történt az indítás..."
Ez így egy állítás/vélemény bizonyíték nélkül. Honnan tudod, hol történt a rakéta indítása, mi a bizonyíték?
"a teljes elfogás is felettük történt..."
Én nem tudom, hol történt az elfogás, Te honnan tudod? A roncs pozíciója nem mérvadó, egy 10500-on repülő utasszállító még álló hajtóművel is vitorlázógépként elsiklik akár 200 km-re is, ha meg működik legalább az egyik hajtómű, akkor még sokkal messzebb is (az eddigi álló hajtőművekkel történt vitorlázás "világcsúcsa" 217 km, lásd Air Transat 236-os járat, 2001). A találattól nem esett szét a gép, mert legalább egy utasnak volt ideje felvenni a vészhelyzeti oxigénmaszkot (így találtak meg egy holttestet), tehát a gép sérülése nem volt azonnali végzetességű. Így olyanokat állítasz tényként, ami számomra csak feltételezés.
Ami szerintem tényként kezelhető:
-a gép lezuhant (ott a roncs)
- a gépet légvédelmi rakétával lelőtték (ezt mutatják a repesznyomok és egyéb sérülések, leszakadt elemek is a maradványokon)
- a roncs az akkori frontvonaltól nem volt olyan messze, hogy akár az indítás, akár a találat ne történhetett volna meg a front bármelyik oldalán
Több gyanús momentum is van, pl. hogy nincs bemutatott rakéta-maradvány, de lehet, hogy meg se találta senki, van ott a környéken mostanában több baja is mindenkinek annál, mint hogy ezt keresgélje. Gyanús volt az akkoriban lehallgatott lelövést bejelentő rádió-forgalmazás is, de mindkét félre, mert az egyik oldal bizonyítékként kezeli a másik bűnösségére, a másik oldal szerint viszont nem aznapi, hanem korábbi rádiófelvételről van szó, tehát a túloldal hamis bizonyítékra hivatkozik - én ezt itt nem tudom eldönteni hogy ki mond igazat. Rendkívül gyengének tűnik a Szu-25 általi lelövés állítása (abban a magasságban ez csodaszámba menne és a roncs sem erre utal), hasonlóan a "műholdfotós Szu-27 rakétaindítás"-hoz. Az meg, hogy kinek állt érdekében, ami történt, nem vezet sehová, mert szerintem senkinek - hacsak rá nem lehet kenni a másik félre, ez viszont olyan "kutya vacsorája" megoldás, amiért szerintem egyik fél sem tette volna meg ezt SZÁNDÉKOSAN!
Szóval szerintem túl kevés az egyértelmű információnk ahhoz, hogy bárkire is teljes bizonyossággal mint bűnösre mutogathassunk.