H001.jpg
  • millerius
    Amit te írtál, az sajnos semmire se bizonyíték. A légiharcrakéták ugyanis irányított, repülés közben manőverező rakéták, vagyis a rakéta füstcsíkja nem lehetne egyenes. KIVÉVE a rakéták biztonsági okokból maghatározott indítás utáni pár száz méteres irányítás nélküli szakaszát, amikor tényleg egyenesen repülnek. Ha megnézed az arányokat, a gép az egy Szu-27, kb. 20 m hosszú, ehhez mérve a rakéta még bőven az irányítatlan szakaszon belül repül. Az irányított szakasz csak ez után kezdődik, ettől kezdve a füstcsík a folyamatos irányhelyesbítés miatt kacskaringós lesz, viszont egy ekkora és nem manőverező célt garantáltan nem fog elhibázni (hacsak a rakéta vagy az irányító fedélzeti lokátor nem műszaki hibás). Az meg, hogy a célponthoz képest hol fog robbanni, attól függ, hogy a rávezetés legvégső szakaszán milyen a megközelítés irányszöge és esetleges magasságkülönbsége. Az irányszöget itt nagyjából tudhatjuk, a magasságkülönbséget viszont nem, tehát akár fölülről repült túl a rakéta a célon (magasságvesztéssel), akár alulról (emelkedve), a közelségi gyújtó ugyanebben a pozícióban fogja robbantani. A fotóról tehát se pro se kontra szerintem semmi meg nem állapítható, semmi se lehetetlen.
    Az első logikus gondolat meg azt mondja nekem, hogy minek lőtték volna le az ukránok, hiszen a szakadároknak egyáltalán nincs repülőgépe, ergo nem volt mivel összetéveszteni. A logika másik fele meg azt súgja, hogy ha annyi millióm lenne, ahány logikával ellenkező megtörtént esetet csak én magam ismerek a világtörténelemben, már régen nem kellene hajnalban kelnem a meló miatt! Úgyhogy mielőtt bármit ilyen királyi/isteni stílusban kijelentenénk, inkább várjuk meg egy korrekt kivizsgálás eredményét (ilyen viszont sajnos nem biztos hogy lesz).