• wolruf
    Ha a motorosok 80%-a ön- és közveszélyes, sajnos a pesti autósok 90%-a az. Szabályosan most már rettegek Pesten autózni, mert szinte senki sem ismeri az indexet, a követési távolságot, a kanyarodási szabályokat és szinte semmit (záróvonal, az már említésre sem méltó, mintha csak ,,nagyjából iránymutató lenne''). És ezt úgy írom, hogy egy majd' 200 lovas szekeret kergetek (nem, nem kamiont), amit eddig kétszer törtek össze autósok. Azóta BKV, vagy robogó. Bringával megintcsak halálos. És a poén? Eddig velem szemben arányaiban sokkal-sokkal kevesebb motoros volt szemét, mint autós. Többször mentem vidékre kis utakon (mellékutak, nem főút, autópálya), rengeteg motorost láttam arra, és nagyon kevés volt, aki száguldozott. Azonban az autósok legtöbbje igen. 90-el településen kívül autós? Tényleg kevés van... a legtöbb 110-130. Engem is villogtak már le sokszor úgy, hogy két sávos (1-1 sáv) úton mentem 90-es táblánál 110-el, mert a forgalom tolt. De basszus. Minek?! Pár másodperc alatt az én autóm is 200 felett van. És? Úgyis ott a qva kanyar :( Mi értelme van?! :( Áhhhh. Az a baj, hogy itt leginkább a Mátrában agyatlankodó motorosokról általánosítunk, pedig azok vannak kevesebben és azok a legnagyobb parasztok (nem, nem a túrázósok, inkább a túráztatósok). De menjetek csak ki egy nem főútra... Ott nézzetek meg minket, autósokat. Szégyen és gyalázat :(
    Valaki írta, hogy a bringát ki kellene tiltani. Hülyeség. Azokat kéne, akik nem tudnak biciklizni, és felmennek az Üllői úti felüljáróra. Basszus, felfele leszédül róla... Az ilyet én is elzavarnám valahova szobabiciklizni, de ne fájjon már az, ha valaki szeret tekerni. Sajna nincs mindenhol bringaút :( Ha lenne, kevesebb biciklist látnál az út szélén szédelegni. Amíg azonban nincs, a BKV busz meg a bringaúton vasalna ki akkor, amikor elsőbbségem van, addig azt mondom... nem tudom mit mondok... Kapja be mindenki, aki szarik a szabályokra és ezzel másokat VESZÉLYEZTET :(