Magyar Állami Vasutak
  • BenceYCE
    Én nem követem a témát túlzottan, de erre a kérdésedre tudom a választ. 2-3 évig dolgoztak az alkalmazottak a minőség fejlesztésén. Majd mire kész lett, jelentkezett egy faszfej, hogy szívesen megvenné. Eztán sikeresen elprivatizálták. Ha úgy érzed, hogy a magán kézbe kerülés semmiség és jogtalanul sztrájkolnak, akkor gondold végig, hogy mekkora érvágás ha a fizetésedet ezentúl maszek kézből kapod. A fizetés emelés és a sztrájk szavakat kitörlik a szótáradból. A nyugdíjadat meg megnézheted. Szűklátókörűségedet egyetlen mondatoddal igazoltad. BP-en lakik 1.7 m fő. Aglomerációval együtt legyen 2.5 m. Az ország sacc/kb 10 m főt tesz ki. 7.5 m emberből kerül elő az a pár ezer akik kedvezményt kapnak vagy ingyen utaznak bizonyos járatokon a családjukkal együtt. Tehát megkérlek szépen, hogy a felháborodásod okának jogszerűségét rágd át még egyszer, mert ezzel csak lejáratod Magadat. Kicsit olyan mint a tegnap hozzám felszált nénike aki felháborodott, hogy fél órát várt. Nem tudta, de mindezt azért, mert az előttem lévő busz lerobbant. Fennhangon kezdte a demagóg dumáját, hogy még ezek után sztrájkolni is fogunk a héten és ez már a pofátlanság határa. Első hallomásra civilként mellé állnék, mint Te. De a kezükben lévő média nem árulta el azt az aprócska részletet, hogy a sztrájk azért lesz, mert az év eleji sztrájknál ígéretet kaptunk a finanszírozási problémák, azaz a buszok műszaki állapotát is érintő pénzelosztás miatt. (túl sok marad a zsebekben és egyre kevesebb a buszokra) Az ígéretet nem tartották be, sőt azóta csak romlott a helyzet. A világon százalékos arányban a legtöbb adót fizetjük. Állampolgári jogomnak és kötelességemnek érzem, hogy a tőlem elvett pénzért pont olyan buszon utazhassak mint Prágában, Londonban vagy Münchenben. Ehelyett a tulajdonos önkormányzat és mint megrendelő az egyik kezéből nem képes veszteségmentesen átrakni a pénzt a másikba. A néni nem értette meg, hogy nem ellene vagy az önös érdekeinkért sztrájkolunk leszarva az Ő igényeit, hanem érte, értünk. Ha akkora bunkó lettem volna mint más kollégák, akkor azt válaszoltam volna Neki, hogy az Ő viteldíjából erre telik. (65 év felett ingyenes)