MÁV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Freedom88
sztájk van, ugyanúgy járnak majd mint ma. sehogy.

T.T.

Molnibalage
Pl. a paraméterkönyv visszavonása és 10% járatrikításból sem lett semmi.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Kandurex
Most akkor milyen sztrájk van, mennek holnap a vonatok vagy nem? Az index semmi konkrétumot nem ír, a máv honlapján meg az van, hogy korlátozottan, de mennek...de, jó,...merjek holnap elindulni Nyíregyre vagy ne?

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Rockynhooo
én meg Szentesrõl utaznék Pestre a Nyugatiba mert vonattal olcsobban járné k mert ott van 33%os kedvezmény Volánnál meg egész jegyet kell vennem.

\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"

Freedom88
ahogy irtam nem hiszem h lesz változás.
Egyre többet támogatják a sztrájkot. MÁVnak nincs pénz h kifizesse a 250e forintot.
Én is vasutas vagyok, én is megkapnám a pénzt, de nem sztrájkolok mozdonyvezetõként, mert nem is tudok:S, meg nem is akarok

T.T.

Rockynhooo
rendben majd pénteken utána járok remélem minden menni fog :|

Freedom88
hallgasd a hireket, olvass indexet
Nem hiszem h lesz változás

T.T.

Rockynhooo
Szombaton Pestre szeretnék menni vasúttal. Meg se próbálkozzak vele ? vagy most mi van ? 😞

v43 001
tökre így van<#eljen>

Az élet egy olyan vonat amit TE vezetsz, de nem tudhatod hogy a váltók hogy állnak!!!

Lehet hogy az egész arra megy ki,hogy erre figyeljenek az emberek ne pedig,hogy a tetvek mit szavaznak a parlamentben! Valaki figyel arra?? nem mert a máv a téma mindenhol!
"Aha. A TESCO meg fél perc múlva kirúgna te nagyokos."

Pont ezaz te nagyokos! A vasútasoknak lehet sztrájkolni, az eladóknak nem. Ki kéne rúgni az összest, amelyik nem dolgozik.

250k fejenként muhahahaha. Akkor a havi többmilliárd veszteséget is osszák szét maguk között.

Aki nem látja, hogy ez az egész sztrájk csak a kommunista, volt mszmp-s gaskónak az erõfitogtatása, az egy retardált.

Az összes sztrájkoló bekaphatja... Rengetegen szívnak miattuk, de nem érdekli õket, irreális követeléseikkel jönnek csak. Mintha a többi ember maradéktalanul elégedett lenne a helyzetével. És ha majd méltóztatnak befejezni ezt a hülyeséget én is el fogom játszani pár napig, ha a kaller kéri a jegyet, hogy "Bocs, de sztrájkolok és nem mutatom meg a bérletem."
Ha már kicsit jobban érzem magam ettõl, akkor máris megérte a dolog. 😊

Apám BKV buszsoför.😊
Amugy mi lett eddig elérve a sztrájkokkal?? Nem sok! Akkor mi az értelme? Mert megmondta a vasút vezetösége hogy nem teljesítik!
ha meg mégis akkor meg a ferihegyiek miatt szolidaritásból fognak tovább sztrájkolni!
Miért nem éhségsztrájkolnak inkább??<#nyes>
de de! anno nekem is volt 4éve vasuti jegyem anyám után és ott is.
ill.személyzeti jegy kell de csak felmutattam elfogadták.
Én nem követem a témát túlzottan, de erre a kérdésedre tudom a választ. 2-3 évig dolgoztak az alkalmazottak a minõség fejlesztésén. Majd mire kész lett, jelentkezett egy faszfej, hogy szívesen megvenné. Eztán sikeresen elprivatizálták. Ha úgy érzed, hogy a magán kézbe kerülés semmiség és jogtalanul sztrájkolnak, akkor gondold végig, hogy mekkora érvágás ha a fizetésedet ezentúl maszek kézbõl kapod. A fizetés emelés és a sztrájk szavakat kitörlik a szótáradból. A nyugdíjadat meg megnézheted. Szûklátókörûségedet egyetlen mondatoddal igazoltad. BP-en lakik 1.7 m fõ. Aglomerációval együtt legyen 2.5 m. Az ország sacc/kb 10 m fõt tesz ki. 7.5 m emberbõl kerül elõ az a pár ezer akik kedvezményt kapnak vagy ingyen utaznak bizonyos járatokon a családjukkal együtt. Tehát megkérlek szépen, hogy a felháborodásod okának jogszerûségét rágd át még egyszer, mert ezzel csak lejáratod Magadat. Kicsit olyan mint a tegnap hozzám felszált nénike aki felháborodott, hogy fél órát várt. Nem tudta, de mindezt azért, mert az elõttem lévõ busz lerobbant. Fennhangon kezdte a demagóg dumáját, hogy még ezek után sztrájkolni is fogunk a héten és ez már a pofátlanság határa. Elsõ hallomásra civilként mellé állnék, mint Te. De a kezükben lévõ média nem árulta el azt az aprócska részletet, hogy a sztrájk azért lesz, mert az év eleji sztrájknál ígéretet kaptunk a finanszírozási problémák, azaz a buszok mûszaki állapotát is érintõ pénzelosztás miatt. (túl sok marad a zsebekben és egyre kevesebb a buszokra) Az ígéretet nem tartották be, sõt azóta csak romlott a helyzet. A világon százalékos arányban a legtöbb adót fizetjük. Állampolgári jogomnak és kötelességemnek érzem, hogy a tõlem elvett pénzért pont olyan buszon utazhassak mint Prágában, Londonban vagy Münchenben. Ehelyett a tulajdonos önkormányzat és mint megrendelõ az egyik kezébõl nem képes veszteségmentesen átrakni a pénzt a másikba. A néni nem értette meg, hogy nem ellene vagy az önös érdekeinkért sztrájkolunk leszarva az Õ igényeit, hanem érte, értünk. Ha akkora bunkó lettem volna mint más kollégák, akkor azt válaszoltam volna Neki, hogy az Õ viteldíjából erre telik. (65 év felett ingyenes)

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Zsarolásért sztem 1-2 embert le lehetne ott csukni. Mert ez nem más.
Freedom88
erdei vasúton nem nagyon:S

T.T.

Én azt nem értem hogy mire kérnek 250ezret fejenként!?Cargo)
Ez olyan mintha a cégemnél sikerül valamitöl megválnia a vezetöségnek éserre mi dolgozók kb 600an követelünk belöle valamit! Hát mire fel??Eladták jolvan ennyi!Miért járna? Benne van ezeknek a munkaszerzödésében,hogy minden nagy haszon után amit a cég kaszál valamit a munkásoknak is kell perkálni?
Azthiszik mert állami cég már mindent lehet! Magáncégnél ugy kibasznának ahogy kell!
Itt is kikéne sok sok embert amint vége a sztrájknak!Valami indokot keresni amibe nem lehet belekötni de azért tudják,hogy példát mutatnak,hogy igy jár aki szarakodik!
Meg persze a szimuláción hányan megbuktak,hogy nemtudnak mozdonyt vezetni!? Mégis kaptak még 2 esélyt!Örülhetnek,hogy nem bocsátották el már az elsö után!
Az se elég hogy közeli családtagok(gyerek-feleség) ingyen utazik vasúton,HÉV-en BPen kivül,Maharton,Állami erdei vasuton.
smith09
Évente 2 - 3 alkalom szoktam bpre utazni vonattal. a héten szerettem volna utazni. ennyit errõl !
Molnibalage
Hát igen...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

jacky87
És az, hogy ha sikerülne is megegyezni akkor is folytatnák a sztrájkot szolidaritásból a ferihegyi sztrájk miatt?! Mi a fas*t képzelnek ezek magukról???

Tanulok, mert a befektetett energia egyszer meghozza gyümölcsét...és mint tudjuk, a gyümölcsből pálinkát lehet főzni! ;) http://nyaralasitthon.com

Molnibalage
Az összes szrúkálós én "én is sztájkolok" dumásnak üzenném, hogy van sztrájktörvény és aszerint járnak el. Ja, hogy szar a törvény? Tessék akkor a politikusokat ütni. Persze lehet Gaskót is, de talán kicsit gondolkozzatok.
---

"Én csak azt nem értem, hogy ennek a tetves Gaskónak, hogy van képe bemenni pl egy tescóba vásárolni vagy tankolni? Én biztos nem szolgálnám ki sehol, megmondnám, hogy sztrájkolok."

Aha. A TESCO meg fél perc múlva kirúgna te nagyokos.

v43 001
hát ez az!!!<#szomoru2>

Az élet egy olyan vonat amit TE vezetsz, de nem tudhatod hogy a váltók hogy állnak!!!

Nem tudom, hogy mit szólna a jegyellenõr, ha legközelebb nem vennék jegyet és azt mondtanám, hogy akkor most én sztrájkolok"
Mert ha nemjutok be a melóhelyemre akkor ugye nem jegyzik igazolatlan napnak,de ki se fizetik!
Mire sztrájkolnak most??
Nem tudom ki hogy van vele ezzel a máv sztrájkal, de nekem nagyon nem tetszik.
A felét helyesnek tartom, de abban viszont hogy felesleges dolgot kérnek, amit a mávkargot el adták, de miért is van az, hogy olyan dolgot követelnek amihez semmi közük, nem kellene kérni 250000-ft-ot a mávtol, nem az övék ha jol tudom, az álamé és meg nem az övék? NIMIC007
Freedom88
Gaskó meghirdette, de ahogy elõbb irtam nem õ sztrájkol hanem a munkások. Gaskó meghirdette, aztán senkit nem érdekelne és dolgoznának akkor baszhatná. Most nem védeni akarom azt a majmot, csak mások is hibásak, nem csak õ

T.T.

Én csak azt nem értem, hogy ennek a tetves Gaskónak, hogy van képe bemenni pl egy tescóba vásárolni vagy tankolni? Én biztos nem szolgálnám ki sehol, megmondnám, hogy sztrájkolok.

Freedom88
nem csak a vdszsz a hibás, hanem aki sztrájkol. Nem kötelezõ csinálni. Sokan mégis csinálják...

T.T.

Molnibalage
Az csak egy pont. Az leghülyébb. Az egyikkel 100%-ig egyet lehet érteni. Az új menetrend visszavonása tökéletesen elfogadgató ok.

Kiváncsi vagyok, hogy mi lenne ha valamelyik vdszsz-es nagyokost megszúrnák az utcán, az orvos meg nem látná el, mert azt mondná, hogy "bocs de sztrájkolunk". Sõt ki se menne hozzá a mentõ. Na akkor kiváncsi vagyok hogy állna a szája. Ott vérezne el az utcán.

Kandurex
Most mi van? Csak én nem értem pontosan, hogy miért sztrájkolnak?

Most, ha jól olvastam újabban, vagy régebben, tök mindegy, azért tették le a lantot, mert õk a Cargo eladásából fejenként negyed millát zsebre akarnak tenni? Hát persze, holnap majd ha Tesco eladja a Fogarasi úton lévõ üzletét, és nem kapnak belõle részesedést a dolgozók akkor majd a Tesco -sok fognak sztrájkolni? Vagy mi ez ez? Valaki magyarázza már meg nekem, hogy pontosan milyen jog alapjuk lenne erre?

...és takarodjanak már az állandó sztrájkolgatással, máshol is szar az élet!

Freedom88
arról h nem vagy MÁV-os. Hülye Gyermekvasút még az arcképest se fogadja el...röhej

T.T.

v43 001
én pl. Gyermekvasútas vagyok 😄
remélem tudjátok mirõl van szó

Freedom88
semlegesnek😊

T.T.

HiPPoNaX
Nem vagyok vasutas, de a mavot sem gyulolom. Minek szamitok akkor itt? 😄

Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.

Freedom88
vasutasok vannak itt? vagy csak máv gyülölõk?😊

T.T.

sumi
ja...kezdjük el...

Freedom88
fel frissitjük ezt a fórumot?😊

T.T.

Max7
kedves ismerõsöm ma volt fent hajnalban pesten egy karbantartást végezni és ráfázott mert nem indultak vonatok! maradt az autós stop 😄

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]

Kandurex
Ma sztrájk 😞 nincs valakinek infója a várható vonatokról? Próbálkoztam a Nyíregyházi állomáson, de ott semmit nem tudnak mondani 😞 (fõleg a Debrecen - Nyíregyháza - Záhony vonal!)

Max7
erre mondhatnám azt hogy õ választotta! és ezzel nem lenézni akarom mert pl én akukásokat is tisztelem mert dolgoznak!

de az hogy indokolatlanul kövtelik azt a pénzt ami mondjuk a máv részvényesei között osztható szét az gusztustalan! semmi kötük nincs hozzá!

a szrájkal meg többezer ember életét teszik lehetetlenné!

Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]

SpeedXHUN
mert ha kirugnák,akkor vége lenne a MÁV-nak.
Az arányokkal van a gond egy bolti eladó keres annyit mint egy olyan ember aki a kocsik között mászkál és kapcsolja õket össze.Tiszta kosz lesz meg veszélyes is.(és nem utolsó sorban figyelni kell!!)

||| I5 2500K@4ghz |8 GB RAM|HD 7850 2GB OC||| Battlelog,PSN ID:PetiSX

Azért sztrájkolnak, mert a politikai helyzet megengedi nekik, van a sztrájknak "felsõ" támogatása. De mivel az SG-n tabu a politika, inkább nem kezdek okfejtésbe.

Max7
azt nem értem milyen jogon strájkolnak! a máv eladott valamit ami a cégévolt ebbõl miért járna 250000 minden dolgozonak? ez olyan minthaa cégem eladná a kocsit és szétosztaná a pénzt a dolgozók között! a máv meg miért nem rugja ki a sztrájkolokat? úgy is annyi a munkanélküli nem talál másik munkaerõforrást?

Divergencia
sztájk vagy nem sztrájk?

Főoldal IT/Tech Tudomány Játék Mobil Digicam Film Letöltés Apró Fotólabor WebTop Tárhely Szerverhosting Áruház

MM2
xd

istenostora03
de vicces x D

MM2
van olyan póló: M.Á.V. = Megint átmentünk valakin

Ikarus E94
igaz is....viszont az alsó az már fehérvárra is jár...érdekes,és általában tömegnyomor van rajta....sztem az kisebb 😄

Szeretnék a Volánbusznál dolgozni mint buszsofőr Szeretem a buszokat Szeretem az Ikarus E94-st

istenostora03
Én multkor jöttem haza a plázából, azt felszáltam a egy Pestre menõ Talent-re..aztán felsõgallán száltam le, utána meg gó haza(2 óra után)
na és a pápai vonalat is beszüntették..pedig jó volt a BZ😄