Magyar Állami Vasutak
-
"A sztrájk viszont az egyetlen dolog marad és az is rizikós ha magánkézbe kerülünk."
A sztrájk soha nem az egyetlen dolog. Tény, hogy a legkényelmesebb, de nem az egyetlen. Hogy rizikós-e magánkézben? Egyáltalán nem rizikós. Egyszerűen elképzelhetetlen. Eddig kizárólag a magánszférában dolgoztam, de soha még csak szóba sem került ilyesmi. Pedig a mostani cégnél még szakszervezet is van. A sztrájk az állami és posztállami cégek kiváltsága. Itt is a példa: Budapest Airport. Pár napig hagyták őket szabotálni a munkát, aztán lecserélték a teljes csapatot másokra. A szolgáltatás igénybevehető, a sztrájk kvázi értelmetlen.
Továbbra is azt mondom, ha nem tetszik, keress másik munkahelyet! Ha pedig nem keresel, azzal vállalod a helyzetet vagy bevallod, hogy nem vagy versenyképes a munkaerőpiacon. Ebben az esetben pedig mire fel sztrájkolsz?!
Autós kérdés: én nem azért tartok fenn autót, hogy munkába járjak vele, hanem mert vidéki származású vagyok, és eljutni a születési helyemre tömegközlekedéssel felér egy egész estés drámába fojtott vígjátékkal. Ha pedig már úgyis van kocsim, ez a kis extra használat (napi 10km) se ide - se oda. Pedig mehetnék metróval is, de mégsem. Pedig én sem autóval a fenekemen születtem. Elvettétek a kedvemet.