MÁV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A sztrájk soha nem az egyetlen dolog. Tény, hogy a legkényelmesebb, de nem az egyetlen. Hogy rizikós-e magánkézben? Egyáltalán nem rizikós. Egyszerûen elképzelhetetlen. Eddig kizárólag a magánszférában dolgoztam, de soha még csak szóba sem került ilyesmi. Pedig a mostani cégnél még szakszervezet is van. A sztrájk az állami és posztállami cégek kiváltsága. Itt is a példa: Budapest Airport. Pár napig hagyták õket szabotálni a munkát, aztán lecserélték a teljes csapatot másokra. A szolgáltatás igénybevehetõ, a sztrájk kvázi értelmetlen.
Továbbra is azt mondom, ha nem tetszik, keress másik munkahelyet! Ha pedig nem keresel, azzal vállalod a helyzetet vagy bevallod, hogy nem vagy versenyképes a munkaerõpiacon. Ebben az esetben pedig mire fel sztrájkolsz?!
Autós kérdés: én nem azért tartok fenn autót, hogy munkába járjak vele, hanem mert vidéki származású vagyok, és eljutni a születési helyemre tömegközlekedéssel felér egy egész estés drámába fojtott vígjátékkal. Ha pedig már úgyis van kocsim, ez a kis extra használat (napi 10km) se ide - se oda. Pedig mehetnék metróval is, de mégsem. Pedig én sem autóval a fenekemen születtem. Elvettétek a kedvemet.
Az élet egy olyan vonat amit TE vezetsz, de nem tudhatod hogy a váltók hogy állnak!!!
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
Harmadrészt az a nagy félelem, hogy a privatizálás után elbocsátanak egy csomó embert. Ezt borítékolhatom is: így lesz. Azon esetleg érdemes elgondolkodni, hogy ha ennyi emberrel sem jó, ráadásul a magántõke képes kevesebb emberrel is legalább ilyen szolgáltatást nyújtani, akkor mire is fizetünk ilyen sok embert?
A veszélyes buszok javíttatása olyan követelés, amivel akár még azonosulni tudok, de úgy érzem, hogy itt nem ezen van a valódi hangsúly. Ráadásul nem értem, hogy miért a sztrájk az EGYETLEN megoldás. Számomra a sztrájk nem tûnik valódi megoldásnak, ugyanis nem hoz többet, mint egy sima aláírásgyûjtés, csupán az utazóközönség elvesztésével jár.
Az élet egy olyan vonat amit TE vezetsz, de nem tudhatod hogy a váltók hogy állnak!!!
Kb olyan, mint lövöldözni azért, hogy betiltsák a lõfegyvereket.
Már nem azért, de nem évi 1 milliárd volt a nyerésége? Nem 100 milliárdért adták el?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Egy átlagos magyar alkalmazott a munkaidejének a 33%-át fordítja tényleges munkára. Ez a kõkemény magyar statisztika. Ezzel szemben nálunk jól kimutathatóan a munkaidõnk 85%-át dolgozzuk le. A szakértõk szerint nem a magyar munkaerõvel van a baj. Nem annak minõsége rossz vagy nem Õk nem akarnak dolgozni, hanem ilyen szar a szervezés. Ennek oka rendkívül egyszerû. Korrupció. Vezetõ beosztásba kerülnek olyan emberek akiknek semmiféle szakképesítésük sincs a dologhoz. Az egyetlen dolog amiért ott vannak, az a pénz. Ehhez csak hozzá fûzném, hogy a korrupció nem lesz kisseb ha mindent eladunk. Legfeljebb nem remeg a térde több gazdasági figurának 4 évente, hogy vajon az Õvéi jutnak-e hatalomra.
Mellette ott a sok helyi társaság, aki a külön üzemeltetett és bérbevehetõ vasúti hálózaton szolgáltat néhány viszonylaton, viszont közös jegyekkel, ugyanannyiért, ráadásul nyereségesen.
A szolgáltatás minõsége mind állami, mind magánvonalon sokkal-sokkal magasabb.
Mit is akarok ezzel mondani? Le kell építeni az egész MÁVot a francba, közben pedig megteremteni az igazságos versenyfeltételeket a magánkezdeményezéseknek. Ott a GYSEV is, mint mûködõ példa, tehát lehetséges a dolog.
Persze, mint már említettem, nálunk semmi nem megy normálisan, de attól, hogy szabotáljuk a tömegközlekedést, és mindenkit lebeszélünk a vasút használatáról, cserébe rákényszerítjük az egyéni közlekedésre, még nem leszünk közelebb a célhoz, sõt!
A német vasút - hiába a magasabb minõség - is az utaslétszám csökkenésével harcol - kevés sikerrel. Nálunk történelmi és gazdasági okokból többen használják a közösségi közlekedést, de jó úton haladunk az utaslétszám drasztikus elvesztése felé.
A vasút nem ingyenkonyha. Fel kell mérni a szükséges létszámot, a többieket el kell küldeni, a maradók bérét versenyképesebbé tenni, érdekeltté tenni õket a színvonalasabb szolgáltatásban (vö. bónusz), aztán meglátjuk, lehet-e még valamit kihozni ebbõl a rozsdahalomból.
Ez egy értelmes válasz lenne a bérkövetelésekre. Ja, hogy akkor már dolgozni is kellene, nem csak ottlenni? Hogy sok ingyenélõ patópálúr kerülne ki a cégbõl? Hogy nem utazhatna ingyen a teljes család? Ja kérem, értem már, mirõl szól a sztrájk!
Aztán persze a kezem beleér a bilibe, és felébredek. Körülnézve pedig láthatom korrupciómentes országunkat, amit hozzáértõ és elhivatott emberek irányítanak. Na ez már nem is Magyarország.
Hiszen pont ezt mondom, hogy minden ilyen utasvesztés óriási kárt okoz mindenkinek. Roll élõ példája annak, hogy mibe kerül mindannyiunknak ez a teljesen értelmetlen sztrájk.
Megértem.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
A sztrájk nem azért rossz, mert pillanatnyi veszteséget okoz a MÁVnak, hiszen tulajdonképpen mindegy, hogy X a veszteség vagy X és egy kicsi. Azért rossz, mert az emberek rá vannak kényszerítve olyan alternatív megoldások keresésére, amire eddig nem vagy csak alig gondoltak (egyszeri nagyobb beruházást követel). Ha ezek az áthidaló megoldások jobbnak bizonyulnak, akkor annál maradnak (pl autózás).
Talán nem kell külön rámutatnom, hogy minden sztrájkkal töltött nappal több utast veszít a cég, akik bizony már nem fognak visszaülni az autóból a vonatra az életben soha.
A színvonal ettõl nem javul, az utaslétszám olvad - ez egyébként sztrájk nélkül is igaz, csak nem ennyire drasztikus mértékben -, még kevesebb járatra lesz pénz a közösségi közlekedésben, ami generálja az utaslétszám további csökkenését, a végén pedig még kevesebb vasutasra lesz szükség.
A követeléseik józan ésszel fel sem foghatóak, nemhogy teljesíthetõek, persze ebben az országban, ahol éppen olimpiára készülnek, bármi elõfordulhat.
Ha egy kicsit is reálisan tekintünk a helyzetre, a sztrájk mindenkinek rossz, ráadásul a vasutasok maguk alatt vágják vele a fát.
Ugyanez igaz Ferihegyre is. Ha egy légiutas egyszer elmegy Bécsbe vagy Pozsonyba, hogy onnan repüljön, az lehet, hogy már másodszor is inkább oda megy.
SZÁNALMASOK VAGYTOK!
Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]
Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]
\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"
\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"
ON.
Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic