Társasházi lakásokba szerelt mérők
  • Mr Hyde
    Na én ilyeneket szereltem fel, illetve olvastam le nyáron, szal van kis rálátásom a dolgokra.

Az hogy a nap melegét méri, az hülyeség. A radiátor fém testének a melegét méri, ami több mint 21 fok. Az más kérdés, hogy mi van ha a nap rásüt a radiátorra és felforrosítja azt, ügye főleg nyáron.

Erre szokták/szoktuk azt mondani, hogy ez belevan kalkulálva, mivel a folyadékos mérőnél a folyadék a skála fölött van bőven, gyakorlatilag 0 alatt, ami plusz 2-3-4 egységet jelent.

Persze ha valaki logikusan belegondol, akkor ez egy baromság, mert ez a plusz mindenkinek megvan.

Csalni nagyon nem lehet. Ha megakarjátok babrálni a folyadék ampullát, annak nyoma marad és ha ezt észreveszik, akkor magas átalányt fizettek. (veszik a legmagasabb fogyasztást a lépcsőzázban, és megszorozzák másféllel)

Igazából ez a mérés nem valami tökéletes módszer, de jobb mint a semmi. Arra tökéletesen megfelele, hogy arányaiban nyomon lehessen követni ki mennyit használ a közösből. Van különbség pl egy nyugdíjas közöt, aki inkább felhúz még két pulóvert, meg egy kisgyerekes család között, akik fűtenek a baba miatt mint az állat.