• cousin333
    Te kevered az igényességet az értelmességgel. Ha egyszer egy adott minőségnél többet képtelen vagy hallani, akkor felesleges a jobb minőség. Nem vagy igénytelen attól, ha ezt belátod.

"Sznobság valamit pl. egy márkanévért megvenni,"

Pontosabban: valamit egy nem igazán létező előnyért előnyben részesíteni.

"feltéve, hogy az a valami nem egy Ferrari."

"Te állíthatod nekem, hogy az analóg rögzítés korlátoltabb, mint a digitális, attól azonban ez az állítás még nem válik igazzá."

Valóban nem, de ezt nem is állítottam. Csupán azt, hogy elérhető az a szint, ahol nem tudsz különbséget tenni az analóg és a digitális FELVÉTEL között. (az élőben hallgatás más lapra tartozik). Illetve azt, hogy az analóg technika sem mindenható.

"Hangerő-szabályozás kevesebbet nyom a latban, mivel kisebb hangerőn is jobban roncsol a merőleges hanghullám. A vízszintes elhelyezés azért jó, mert így pontosan a legveszélyesebb, a merőleges hanghullámok nem érik el a dobhártyádat, még nagyobb hangerőn sem, a többi viszont igen, tehát a zene élvezetéről sem kell lemondani."

Szerintem meg ez így hülyeség. Eleve a dobhártyád nem merőlegesen áll, plusz a hanghullámnak jó eséllyel bekavar előtte a fülcimpád...:)