cousin333#38
"Ehhez elég tudni az analóg és a digitális rögzítés közti különbséget."
Nekem is úgy tűnik, hogy te ezzel nem vagy tisztában. Olyan vagy, mint az ember, akinek van 1 milliárd dollárja, de ő 1,001 milliárdot akar. Értelme? Nincs neki. Félreértés ne essék, én nem azt mondtam, hogy a CD minden hangfelvételek legjobbabbika :). A tökéletesség kereséséről meg le kellene tenned, mert olyan nem létezik. Legfeljebb "már megfelelő", vagy a "korlátaimat meghaladó". Minden, ami afölött van, értelmetlen sznobság.
"Az analóg hangból a digitális rögzítés miatt kimaradt hangok"
És mi van azokkal a hangokkal, amik az analóg rögzítés miatt esnek ki? Én azt állítom neked, hogy elérhető olyan digitális technika, ahol csak és kizárólag az analóg(!) felvevő és lejátszó eszközök jelentik a korlátot. Na meg persze a DAC-ok és ADC-k, de mindezek bőven a (meg)hallhatóság alá szoríthatók. Vagy másképpen: az analóg technológia ugyanúgy tökéletlen, megfejelve azzal, hogy minden egyes módosításkor, a tárolás minden másodpercében torzító hatásoknak van kitéve.
"Ugyanis nem maga a lejátszó állítja elő (értsd: nem a magnó szüli meg)a nem rögzített hangokat, ezeket a rögzített hangok képezik a hanghullámok tulajdonságai alapján)"
Hanghullámok a hangszóró membránjától kezdve vannak. Addig elektronika van, akár analóg, akár digitális (kivétel gramofon). Tehát minden, ami a hanghullámok törvényei alapján "keletkezik" (törik, elnyelődik, interferál...), az már csak attól függ, hogy a hanghullámot milyen pontosan reprodukáltad. Ez meg a már említett tökéletlen analóg és digitális technika függvénye. Ha analóg módon rögzítesz 20 kHz-ig, akkor ugyanazt kapod, mintha digitálisan tennéd ugyanezt, a kvantálást leszámítva.
"Tömörített formátumoknál ezért csökken hatványozódva a rögzített zene minősége"
Ez így legfeljebb a veszteséges tömörítésre igaz, de létezik veszteségmentes is.
"Függőlegesbe állított hangfalakból merőlegesen érik a hanghullámok a dobhártyáidat, ezért roncsolnak."
A dobhártya síkjában érkezőket meg nem is hallod :). Persze roncsolhatnak kevésbé, de valószínűleg nem is fogo olyan hangerővel hallani őket. Ergo csak annyit kellene tenni, hogy a függőleges hangfalak hangerejét kissé lejjebb tekerik... szerintem