katt777#37
Ehhez elég tudni az analóg és a digitális rögzítés közti különbséget. És piszkosul nem érdekel, mekkora a különbség, ha van. Értsd: totál mindegy, hogy a második mennyivel marad le, nem ő nyer. Én is maximalista vagyok, és totál szimpi nekem bárki, aki akár éveket áldoz arra, hogy elérje a tökéletességet, vagy keresi akár egész életében. Nem bolond, hanem igényes.
Az analóg hangból a digitális rögzítés miatt kimaradt hangok al- és felhangjai sem szólalnak meg digitális lejátszó segítségével. Ugyanis nem maga a lejátszó állítja elő (értsd: nem a magnó szüli meg)a nem rögzített hangokat, ezeket a rögzített hangok képezik a hanghullámok tulajdonságai alapján). És ami nincs rögzítve, ugye, az nem is képezhet semmit. (Tömörített formátumoknál ezért csökken hatványozódva a rögzített zene minősége, ami egy rádiós telefonból nem hallható, egy akár csak közepes minőségű hi-fi rendszeren viszont már igen.) Természetesen megfelelő lejátszó eszköz és hangsugárzók nélkül jóval kevesebbet jelent az egész.
Akárcsak egy hangot leütve egy zongorán, vagy megpengetve egy gitáron, bármilyen hangszeren, nem egy hang szólal meg, hanem az emberi fül által érzékelhetőnél jóval nagyobb tartományban szinte végtelen hang, és összhangzat.
Függőlegesbe állított hangfalakból merőlegesen érik a hanghullámok a dobhártyáidat, ezért roncsolnak. Nem én találtam ki, ezt orvosi vizsgálatok igazolták. Ez elég racionális.