Musicking#1527
Mióta szivatod magad ezzel, kb másfél éve?
Először azt kéne eldönteni IR vagy normal ledeket akarsz használni. Nem véletlenül vannak a freetrack-es fórumok tele a különféle kamerák IR szűrő eltávolításának leírásával. Tehát IR led esetén ki kell dobni a kamera szűrőjét aztán lehet szó a látható fény szűréséről, mert az is tompít az IR led fényén. Persze olvashattad korábban hogy kiszedett szűrővel is működik, csak nem tudhatod hogy milyen fényviszonyok mellett használták és milyen IR szűrő tipus van kamerában ráadásul ismeretlen alkalmazott IR led fényének hullámhossza is.
Nekem speciel egy megdöglött Sennheiser füles infra adójából vannak a ledek amik jól üzemeltek alapból a ps3eye-el , közel sem oylan jól mint miután kidobtam az ir szűrőt, de 1 réteg floppy és 2 réteg negatív film melett nyugodtan használhatom nappali fényviszonyok mellett csak szemből ne érje a kamerát napfény.
A freetrack beállításainál annyit, hogy semmi ne legyen automatán, Explosure maxon, a Gain minimumom vagy ehhez közeli helyen.
A Freetrack treshold olyan 10-15% között szokott lenni a point size-t meg a calibration értéket csak a saját ledjeidnek megfelően tudod normálian beállítani. Pont az utóbbi funkciók hiányznak a freetrack alternatívákból (legalábbis amiket próbáltam) , mert ezzel lehet állítani hogy a program csak ledekre "fókuszáljon" .
Facetracknoir Dot plugin (nem biztos a plugin neve) beállítás nem tudok írni mert azt nem nagyon hazsnálom.
A power IR ledjeidnek ha papíron 35mA akkor minek adsz 100mA vagy többet? Van némi tűrése de hosszútávon úgyse fogja bírni először csak nem fog olyan fényesen világítani majd később megdöglik.