• Gabo
    #99
    Az általad megadott árkategóriában szerintem amiket érdemes megnézni, azok a következők:
    Canon PowerShot A5xx sorozat, esetleg A720 IS. A Canon-nak ezek a gépei szerintem az árukhoz képest rengeteg hasznos szolgáltatást és beállítást nyújtanak. Az egyszerű kattintgatás mellett lehetőséget adnak a kreatívabb dolgokra is. Többségükön a manuális beállítások is rendelkezésre állnak, amikkel meg lehet tanulni a fényképezés legfontosabb alapszabályainak használatát.
    Fuji FinePix S5700 vagy S5800. Ezek a gépek szintén jó választást jelenthetnek. 10x zoomátfogással elég tág lehetőségeket biztosít a kísérletezéshez.

    Azt tudom javasolni, hogy a neten keres ezekkel a gépekkel készült képeket és nézd meg, hogy melyikek tetszenek inkább. Azt érdemes tudni, hogy a nagyobb zoom minden esetben azzal jár, hogy a zoom átfogás szélső értékeinél a képek valamilyen szinten torzítani fognak. A nagyobb megapixel szám pedig általában a képek fokozott zajosodását vonják magukkal.

    Én egy Canon PowerShot A510-sel kezdtem el fotózni. Kicsi és jól használható gép. Bringatúrázásra ha viszek gépet, akkor ez az amit magammal viszek.