digi
-
a gyakorlatban teljesen egyetértek vele mármint az indokokkal.
Az hogy milyen eljárási technológiát használnak a spammerek visszaszorítására az tökre érthető. és elfogadott minden egyes szolgáltatónál.
ezért kérdem hogy a diginél vajon technológiai gátjai vannak e annak hogy az én dinamikusan változó ip-jű szolgáltatásomnál feloldják a tilalmat mint ahogy ezt más szolgáltató meg is teszi ha külön kérem .
a magyar jogrendszer tiltja minden olyan jellegű piaci és informatikai szolgáltatás értékesítését amit csak akkor vehetsz meg ha egy másik szolgáltatást is megveszel hozzá.
illyes formán a digi álláspontja miszerint a 25 ös portot csak abban az esetben teszi használhatóvá ha " fix ip szolgáltatást" is rendelsz jogsértő.
De ez majd jövőhéten hétfőn kiderül mikor is jogász barátaimmal meglátogatjuk őket a vácí úton.
addig is ha valaki nagyon spamm leveleket akar küldeni. több lehetősége is van
az egyik az un. port forward. teszem azt a spam kliensemet nem a 25 ös kimenő portra hanem a 400 as ra állítom ekként a szervert is. én pl most így levelezek a saját szerveremről hogy átállítottam egy másodlagos smt portot a 400 as portra és a kliensemet is ere lőttem be a szerveren belül meg van egy port forward .
a másik megoldás meg eleve egy webes kliens készítése bármely ingyenes tárhelyen ami php mail vagy egyéb más bot rendszereken keresztül küldi a mailt.
Találkozhattunk már olyan rendszerrel is a botnetet illetően ami a háttérben az otthoni gép saját fiókját használta mail küldésre illyes formán a 25 ös port tíltása ellenére is kimentek a levelek hisz a szolgáltató által megadott szerveren annak login pass kombijával mentek ki a levelek .
na mind1 majd csak kiderül itt miért van ez ennyire megbonyolítva