digi
  • Gabostro
    Sziasztok! Múlt hét óta észrevettem, hogy az internet kezd lassú lenni és még akadozik is.
    Letöltöttem egy internetes gamét (amit már régen is játszottam: Lunia), aztán elkezdtem újra játszani, akkor észrevettem, hogy lagol néha. Azt hittem a játék szerver lagol. (lag=akadozik) Később megkérdeztem ismerősömtől, hogy neki is lagol-e erre válaszolt nem. Meg is hívtam próbára, hogy mikor lagol és erre írta, hogy nem lagolt egyet se. Nekem meg olyan 10~50 másodpercenként lagol 1~5 másodpercet. Na aztán ilyenkor gondolkodtam mi lehet a hiba.
    Megnéztem a letöltést, hogy hogy megy. Erre tölt 3 mb/s aztán lassan 400 kb/s és utána újra 3 mb/s. Olyan 5~20 másodpercenként változik a sebesség és gondolom 1~5 másodpercet nem is ment az internet 5 és 20 másodperc között.
    Amikor megnézek egy oldalt van amikor nem jön be az oldal azt írja firefoxnál: "A kapcsolat időtúllépés miatt megszakadt". Ilyenkor frissítésre kellett kattintanom olyan 1-2x aztán bejött, csak nem teljesen töltötte le az oldalt, de legtöbbször bejön az egész kép, szöveg (nem ilyen volt eddig. simán bejött és folyamatosan működött a letöltés).
    Megnéztem a sebességmérőket:
    - Datanet Sebességmérő
    Nem tudom itt hogy kéne mennie a golyónak balra felé, de 1~5 mp-t megy aztán 1 mp-t megáll. Ismerősöm meg azt írta folyamatosan megy balra felé letöltéskor.
    - Speedtest.net
    Mindig változó, de itt is úgy megy, hogy megáll aztán majd gyorsan megy.
    Ha már reggel gyorsan megy az internet úgy ahogy kéne, akkor szerintem nem nálam van a hiba. Reggel az internetes játék meg nem lagolt, akkor szerintem nem lehet, hogy a játék szerver lagol.
    Este legrosszabb netezni, mert akkor van úgy, hogy 60, vagy 200 kb/s-el töltök, ilyenkor lassan jönnek be az oldalak és még játszani se tudok, mert nehezen enged belépni. XD

Annyira nem zavar ha akadozik, vagy lelassult, csak nem tudok így játszani, mert gáz.
    Én úgy gondolom, hogy az új internet csomagok miatt már rengetegen olyat választották ami nagyon gyorsan tölt le és fel és így már belassult központnál.

Nálatok mi a helyzet? Én XV. kerületnél lakok és már elég rég óta diginetem volt, azelőtt még hdsnet volt. :P
    Remélem ezért majd bővíteni fogják a szervert, vagy nem is tudom mi kell ahhoz, hogy újra gyors legyen a net.

Ja és annyit még elfelejtettem írni, hogy BaseNET-em van, ami 30/20 Mbit/s.
    Aztán még kérdeznék valamit, hogy internetnek nem folyamatosan kéne töltenie? pl: ha 3mb/s-el tölt akkor úgy 2,8~3,2 mb/s-el kéne töltenie nem? eddig 1 hónappal ezelőtt szépen ment.

Bocs, hogy sokat írtam.