#31"Tökmindegy hogy istenek léteznek-e vagy sem, az számít hogy az emberiség 95%-a hisz bennük, egy könnyen emészthető választ kapnak a "nagy" kérdésekre ami biztonságérzetet és társadalmi stabilitást ad, egy hit (és a földi élet alatti tettek által befolyásolt túlvilági élet reménye) nélküli világban ahol mindenki rádöbbenne hogy csak az számít ami itt és most van (amire szintén nincs bizonyíték "
A 95%-ot gondolom hasraütésszerűen mondtad,tény ,hogy bizonyos országokban elérheti azt,de hazánkban és a világra kivetítve szerintem alacsonyabb.Illetve kérdés ,hogy beleszámoljuk-e azokat akik megadják isten létezésének lehetőségét ,mint pl te,de nem hisznek benne.Szerintem inkább pozitív lenne a társadalmi következménye annak,ha az emberek nem hinnének istenekben és nem omlana össze a világ ,ahogy te állítod.Talán 500 éve igazat adtam volna neked,de ma már sok minden másban is lehet hinni,akinek feltétlen szüksége van rá.De számtalan ember,itt a fórumon is bizonyíték rá ,hogy nem kell az embereknek istenekben hinni,hogy boldoguljanak és ne őrüljenek meg.Azért lenne pozitív hatása,mert talán a magyarázatok hiánya gondolkodásra késztetné az embereket, és nem fogadnának el mindenféle mondvacsinált magyarázatot.
"párszor megélte már a tudomány hogy magabiztos emberek kijelentették a tutit aztán később kiderült hogy tévedtek, szerintem egy végtelen univerzumban amiből gyakorlatilag még semmit sem láttunk elég merész dolog egy párezer éves tudományos háttérrel olyasmit kijelenteni hogy az előlények is csak gépek. "
ÉS az ,hogy az univerzum végtelen szintén nem biztos.Te két lehetőség közül melyik magyarázatot fogadod el,amelyikre van részleges bizonyíték,logikus magyarázat vagy amelyik kényelmesebb?Mert akik hisznek az istenekben azok az utóbbit választják.Ilyen az ember gép-e kérdés is.Eddig semmi sem támasztja alá a lélek létezését,de az emberi test működésének nagy részét ismerjük.És ez azt támasztja alá ,hogy az ember akárcsak a többi élőlény leírható szabályok szerint épül fel,mesterségesen reprodukálható,megépíthető,ha úgy tetszik gép.A nem túl távoli jövő majd igazol engem,remélem.