A robot is tanulhat úgy, mint egy gyerek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Most már vannak olyan emberkék akik kijelentették hogy a léleknek grammokban mérhetõ súlya van, az nem zavarja õket egy csöppet sem hogy senki nem mérte , nem mérhette számomra egyértelmû hogy miért.
Teljesen jól írtad "párszor tévedtek" de sokszorosan többször nem.Az a baj hogy ma emberek kijelentik hogy ez nem így van de hogy mi a jó, vagy legalább a jobb arra vonatkozóan gõzük sincs és semmit nem tudnak róla mondani. A számítógépet nem az atyaúristen adta az embereknek hanem az emberek a saját tudásuk által hozták létre. Tudod aki nem tud arabul az nem érti az arab beszédet. Ma egyre nagyobb divat olyanoknak kijelenteni valamit akinek a tudása enyhén szólva hiányos, Tagadják a fizika biológia alapvetõ törvényszerûségeit olyanokat amik már ezerszer bebizonyosodtak. Hogyan járna ember a világûrben ha ezek a törvények nem kiszámíthatóságot eredményeznének? Hogyan lennének gyógyszerek olyan betegségekre amikbe 80 évvel ezelõtt garantáltan belehaltak?
Szerintem a fejlõdést 3 féle képpen lehetne nagyon felgyorsítani:
1.A mi magunk manipulálásával a biológia segítségével.
2.A magasabb intelligenciájú mesterséges értelmekkel.
3.Vagy a kettõ kombinációjával.
A lényeg,hogy a gondolkodási folyamatot kéne fejleszteni.
A 95%-ot gondolom hasraütésszerûen mondtad,tény ,hogy bizonyos országokban elérheti azt,de hazánkban és a világra kivetítve szerintem alacsonyabb.Illetve kérdés ,hogy beleszámoljuk-e azokat akik megadják isten létezésének lehetõségét ,mint pl te,de nem hisznek benne.Szerintem inkább pozitív lenne a társadalmi következménye annak,ha az emberek nem hinnének istenekben és nem omlana össze a világ ,ahogy te állítod.Talán 500 éve igazat adtam volna neked,de ma már sok minden másban is lehet hinni,akinek feltétlen szüksége van rá.De számtalan ember,itt a fórumon is bizonyíték rá ,hogy nem kell az embereknek istenekben hinni,hogy boldoguljanak és ne õrüljenek meg.Azért lenne pozitív hatása,mert talán a magyarázatok hiánya gondolkodásra késztetné az embereket, és nem fogadnának el mindenféle mondvacsinált magyarázatot.
"párszor megélte már a tudomány hogy magabiztos emberek kijelentették a tutit aztán késõbb kiderült hogy tévedtek, szerintem egy végtelen univerzumban amibõl gyakorlatilag még semmit sem láttunk elég merész dolog egy párezer éves tudományos háttérrel olyasmit kijelenteni hogy az elõlények is csak gépek. "
ÉS az ,hogy az univerzum végtelen szintén nem biztos.Te két lehetõség közül melyik magyarázatot fogadod el,amelyikre van részleges bizonyíték,logikus magyarázat vagy amelyik kényelmesebb?Mert akik hisznek az istenekben azok az utóbbit választják.Ilyen az ember gép-e kérdés is.Eddig semmi sem támasztja alá a lélek létezését,de az emberi test mûködésének nagy részét ismerjük.És ez azt támasztja alá ,hogy az ember akárcsak a többi élõlény leírható szabályok szerint épül fel,mesterségesen reprodukálható,megépíthetõ,ha úgy tetszik gép.A nem túl távoli jövõ majd igazol engem,remélem.
Nekem nem mindegy hogy valami igaz e vagy sem. 95%? Van olyan ember akinek semilyen bizonyíték nem elég valaminek az igazolására mert vagy a felfogóképessége gyenge vagy az ismeretei erõsen hiányosak.Feltétlenül hinni valamiben egyenlõ a korlátoltság legmagasabb fokával ami nem méltó az emberhez akinek az egyetlen többlete a gondolkodás képessége. Aki felrobbantotta tegnap Benazir Bhuttõt az is hitt valamiben. Ennyit ér a vakhit.
www.youtube.com/watch?v=KO35nuvYo4k
Az állam intézményét, a zenét, és a mûvészeteketet is emberek találták ki, mind olyan dolgok amik könnyebbé és elviselhetõbbé teszik a mindennapi életünket, akárcsak az istenek.
Tökmindegy hogy istenek léteznek-e vagy sem, az számít hogy az emberiség 95%-a hisz bennük, egy könnyen emészthetõ választ kapnak a "nagy" kérdésekre ami biztonságérzetet és társadalmi stabilitást ad, egy hit (és a földi élet alatti tettek által befolyásolt túlvilági élet reménye) nélküli világban ahol mindenki rádöbbenne hogy csak az számít ami itt és most van (amire szintén nincs bizonyíték 😊 kb egy nap alatt omlana össze minden amit eddig felépítettünk.
De ennek semmi köze ahhoz amit írtam, egy szóval sem mondtam hogy az ember azért nem "csak egy gép" mert Isten lelket adott neki hanem azért, mert semmi tényleges(!) bizonyítéka nincs egyik végletnek sem, az elvakult hit Istenben és az elvakult materializmus ugyanúgy végletek, párszor megélte már a tudomány hogy magabiztos emberek kijelentették a tutit aztán késõbb kiderült hogy tévedtek, szerintem egy végtelen univerzumban amibõl gyakorlatilag még semmit sem láttunk elég merész dolog egy párezer éves tudományos háttérrel olyasmit kijelenteni hogy az elõlények is csak gépek.
Mi van, bamba paraszt, még most sem buzog föl benned Árpád vére?” (McSzéchenyi)
Elég magabiztos kijelentés, lehet hogy igaz, lehet hogy nem...
miért ne lehetne, egy szén alapú intelligens élet mellett kifejleszteni egy szilícium alapút is? (képletesen szólva természetesen)
az egyszerûbb élõlények viselkédése pl. 100%-ban modellezhetõ már számítógéppel, és azoknak sincs tudatuk, és azok is a mi törzsfejlõdésünk részei/leszármazottjai, csak jóval alacsonyabb szinten
és akkor ezek mellett ott vannak a genetikus algoritmusok, illetve az evolúciós elven történõ program-fejlesztés
ezek két oldalról mind egy irányba mutogatnak, mégpedig arra, hogy nincs olyan éles határvonal élõ, és élettelen között, gondolkodó és reflexszerûen viselkedõ ágens között
egy macska tudattal rendelkezik, gondolkodó lény? egy csótány? egy muslica? egy amõba? egy szerves molekula?
Bérbe vehet? reklámfelület...
Ezt álokoskodásnak hívják. Tudod az ember biológiai lény nem ipari.Nem tudom minek tanul valaki valamit ha utána a tanultakat teljesen figyelmen kívül hagyja.
Blackmail the Universe
2 sejtböl mövünk ki és a fejlödés során nem adodik hozzánk semmiféle magasabb rendü subsztancia
valojában csak egy program vagy/vagyunk, abbol is a szarabb fajta mert képtelenek vagyunk a teljes regenerálodásra
Azt kellene felfogni hogy a gép soha nem fog semmit "érteni"! Ne legyen már az ember hülye hogy maga fölé helyez egy élettelen gépet. Régen istent helyeztek az egyének maguk fölé, most meg átestek a pacinak az õ tulsó oldalára.
Oszt akkor a robot-al dugnal ?? HE ??
INTEL QX-6850, ASUS P5K3 Premium with 2Gb DDR3 memo.1333Mhz_oc.1600Mhz, 4xRaptorX in Raid0, ENERMAX GALAXY 1000W DXX, ASUS EN8800 Ultra 768 Mb, Zalman RESERATOR XT water_cooler, Samsung_27\'_LCD.
<#eljen>#eljen><#worship>#worship><#hehe>#hehe>
mondok egy példát mosogatja az edényeket késeket ,véletlen az utjába kerülsz és többször beléd mártja a kést amit le akar tenni az asztalra
vagy rálép a gyerekedre, lelök a lépcsön merö véletlenségböl stb stb
ki merne ilyen robotot használni, ennél bármelyik kutya intelligensebb
még emberek között is történhet baleset , egy ilyen wintel rendszerre ki bizza rá az életét
de ha végre kifejlesztenék, nem lenne szükség a nõkre és egy hatalmasat lépne elõre a világ 😄
pl ha egy robot tobbszor latja, hogy egy ember agyonutesenek sulyos kovetkezmenyei vannak, akkor egy ilyen helyzetben visszatudja keresni a memoriajaban a dolgot, es egybol tudni fogja hogy nem erdemes agyonutni, mert akkor megy a bortonbe(roncstelepre). tehat gondolkodott.
nem veletlen hogy a kisgyerek amikor megszuletik kb semmit sem tud, majd lat/hall/tapasztal es azokbol epitkezik. ugyanezek a lehetosegek a robot elott is megvannak, csak nyilvan nehezebb egy ilyen robotot kifejleszteni es megepiteni mint dugni egyet aztan szulni
Na ez az. Az ember gondolkodik és nem reprodukál.
P5N-E SLI, Core 2 Duo E6300, 3GB DDR2 800 MHZ KINGMAX MARS, 8800 GTS 320 MB, 500+80 GB HDD, Thermaltake 550 W, Home Theater 150W RMS Genius SW-HF 5.1 5000, Samsung 2232BW 22\" Samsung paneles