• haxoror
    És?

Az állam intézményét, a zenét, és a művészeteketet is emberek találták ki, mind olyan dolgok amik könnyebbé és elviselhetőbbé teszik a mindennapi életünket, akárcsak az istenek.

Tökmindegy hogy istenek léteznek-e vagy sem, az számít hogy az emberiség 95%-a hisz bennük, egy könnyen emészthető választ kapnak a "nagy" kérdésekre ami biztonságérzetet és társadalmi stabilitást ad, egy hit (és a földi élet alatti tettek által befolyásolt túlvilági élet reménye) nélküli világban ahol mindenki rádöbbenne hogy csak az számít ami itt és most van (amire szintén nincs bizonyíték :) kb egy nap alatt omlana össze minden amit eddig felépítettünk.

De ennek semmi köze ahhoz amit írtam, egy szóval sem mondtam hogy az ember azért nem "csak egy gép" mert Isten lelket adott neki hanem azért, mert semmi tényleges(!) bizonyítéka nincs egyik végletnek sem, az elvakult hit Istenben és az elvakult materializmus ugyanúgy végletek, párszor megélte már a tudomány hogy magabiztos emberek kijelentették a tutit aztán később kiderült hogy tévedtek, szerintem egy végtelen univerzumban amiből gyakorlatilag még semmit sem láttunk elég merész dolog egy párezer éves tudományos háttérrel olyasmit kijelenteni hogy az előlények is csak gépek.